Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO + FOTO Patriarhul Daniel a resfințit biserica din Mierlari

Preafericitul Părinte Daniel a resfințit duminică, 23 octombrie 2022, Biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Mierlari din Protopopiatul Ilfov Sud.

Evenimentul a fost precedat de Sfânta Liturgie oficiată de Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul.

Persoanele care s-au implicat în susținerea lucrărilor de consolidare, restaurare, modernizare și înfrumusețare a sfântului lăcaș au primit distincții din partea Întâistătătorului Bisericii noastre, în semn de apreciere și prețuire. Astfel, părintele paroh Dumitru Ștefănescu, consilier eparhial, a primit Crucea Patriarhală pentru clerici, cea mai înaltă distincție bisericească din Patriarhia Română. Primarul comunei Jilava, Elefterie Ilie Petre, a primit Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru mireni.

Ordinul „Maria Brâncoveanu” i-a fost oferit Florentinei Daniela Ciurescu. Diploma omagială a Anului 2022 cu medalie comemorativă a fost oferită familiei Viorel și Maria Călin, Mioarei Ecaterina Bogdan, lui Vasile Vasile, inginerei Mara Gheorghe, pictorului Alexandru Nicolau, restauratoarei Sultana-Ruxandra Polizu Guță, familiei Marinel și Angelica Bălan, lui Ionuț Georgescu și Nicoletei Matei.

Aceeași distincție a fost oferită post-mortem și inginerului Gheorghe Dobrescu și arhitectului Sandu Știurcă. Consiliul parohial a primit distincția de vrednicie cu chipul Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, iar Comitetului parohial i-a fost oferită distincția de vrednicie cu chipul Maicii Domnului.

Totodată, Preafericirea Sa a dăruit bisericii o cruce de binecuvântare, 1 kg de tămâie naturală din Oman, Ceaslovul Mare și alte apariții editoriale de la Editurile Patriarhiei Române, precum și iconițe cu Adormirea Maicii Domnului, spre a fi oferite credincioșilor care se închină prestolului nou sfințit.

Părintele paroh Dumitru Ștefănescu i-a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru prezența în mijlocul parohienilor și pentru săvârșirea slujbei de târnosire și i-a dăruit o icoană cu chipul Maicii Domnului cu Pruncul, pictată pe pergament, și un coș cu flori. De asemenea, părintele paroh i-a mulțumit și Preasfințitului Părinte Varlaam Ploieșteanul pentru săvârșirea Sfintei Liturghii și i-a dăruit o icoană cu chipul Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, pictată pe pergament, și un coș cu flori, informează ziarullumina.ro.

La finalul slujbei de târnosire, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a invitat pe credincioșii prezenți să se închine, după tradiția românească, la Sfânta Masă recent târnosită, trecând prin Sfântul Altar și sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.