Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Furtuna Nalgae a făcut ravagii în Filipine: cel puțin 98 de persoane au murit. Preşedintele Marcos urmează să survoleze zonele calamitate

furtuna polonia

Preşedintele Ferdinand Marcos Jr. urmează să survoleze luni districtele din Filipine acoperite de ape pentru a inspecta pagubele cauzate de furtuna tropicală Nalgae, care a măturat teritoriul acestei ţări din Asia de Sud-Est în weekend, provocând moartea a cel puţin 98 de persoane, informează Reuters.

Peste jumătate dintre victime au fost înregistrate în regiunea autonomă Bangsamoro din sudul ţării, afectată adeseori de alunecări de teren provocate de precipitaţii, a anunţat agenţia pentru managementul dezastrelor din această ţară, potrivit Agerpres.

Aproximativ 63 de persoane sunt date dispărute, iar 69 de rezidenţi au fost răniţi, a mai precizat agenţia.

În regiunea Bangsamoro s-au înregistrat 53 de decese, iar 22 de persoane sunt în continuare date dispărute, se precizează într-un comunicat.

Pagubele produse la nivelul infrastructurilor în urma ploilor torenţiale şi a vânturilor puternice au fost estimate la 757,84 milioane de pesos (13,07 milioane de dolari), iar pagubele suferite de sectorul agricol sunt estimate la 435,46 milioane de pesos.

Preşedintele Marcos urmează să conducă inspecţii aeriene în localităţile inundate din provincia Cavite, în apropiere de capitala Manila. Şeful statului filipinez s-a declarat şocat de numărul deceselor în special în provincia Maguindanao din regiunea Bangsamoro.

Potrivit prognozelor, Nalgae, care a atins uscatul de cinci ori, urmează să se îndepărteze de teritoriul Filipine luni seară şi să se îndrepte către sudul Chinei.

Arhipelagul Filipine se confruntă cu circa 20 de taifunuri în fiecare an, iar frecventele alunecări de teren şi inundaţii sunt cauzate, parţial, de creşterea în intensitate a cicloanelor tropicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.