Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Furtuna tropicală Henri a lăsat în urmă pagube de până la 12 miliarde de dolari

twitter.com
furtuna sua

Furtuna tropicală Henri, care a afectat timp de două zile nord-estul Statelor Unite unde a provocat ploi însemnate cantitativ şi inundaţii, a lăsat în urmă noroi, resturi şi devastare, precum şi pagube totale de 8 până la 12 miliarde de dolari americani, relatează agenţia Xinhua care citează USA Today.

Furtuna, aflată la circa 80 de kilometri de Providence, în Rhode Island, a fost retrogradată la nivel de ciclon post-tropical după ce a atins zona de uscat şi s-a îndreptat apoi către est. Alimentarea cu energie electrică a revenit marţi în mare parte în Rhode Island şi Connecticut, iar apele s-au retras de pe suprafeţele inundate din New Jersey şi New York, potrivit agerpres.ro.

Furtuna Henri se îndreaptă în prezent către ocean.

Centrul statului New Jersey s-a numărat printre zonele cele mai afectate, apele repezi provocate de ploile abundente inundând străzile. "O parte din stat a fost devastată", a declarat guvernatorul Phil Murphy adăugând că "a fost o ploaie uriaşă, masivă". Cantităţile de precipitaţii care au căzut în regiune au fost "nemaiîntâlnite", a adăugat oficialul.

În statul Rhode Island, unde furtuna Henri a atins duminică după-amiaza zona de uscat, aproximativ 8.000 de case şi sedii de companii au continuat să fie afectate marţi de o pană de curent.

Peste 100.000 de locuitori din nord-estul Statelor Unite au rămas fără electricitate duminică după ce furtuna Henri a lovit regiunea.

Compania de utilităţi National Grid a adus lucrători din Massachusetts pentru a ajuta la restabilirea distribuţiei energiei electrice şi a declarat că toţi clienţii vor avea din nou curent miercuri.

Ploile abundente aduse de furtuna Henri au afectat în special New Jersey, Pennsylvania şi New York, potrivit AccuWeather.

Furtuna Henri s-a format dintr-un sistem de presiune joasă apărut în nord-estul Bermudelor la 16 august sub formă de depresiune tropicală. O zi mai târziu, sistemul meteorologic s-a înteţit până la nivel de furtună tropicală, care a fost denumită Henri.

Ulterior, Henri a devenit uragan de categoria 1, apoi a scăzut din intensitate până la nivel de furtună tropicală, care a atins, în cadrul unui eveniment rar, zona Westerly din Rhode Island, la data de 22 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.