Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gabriela Firea elucidează misterul: De ce a insistat primarul general pentru testarea în masă

Facebook
gabriela firea

Primarul general, Gabriela Firea, a explicat, într-un interviu realizat de gazetarul Ion Cristoiu, care este motivul pentru care a insistat pentru testările în masă. Firea a explicat că a studiat cu atenție modul în care au acționat statele europene din jurul României, care au reușit să stăpânească foarte bine pandemia și că toate, fără excepție au testat în masă. S-a ajuns până acolo încât autoritățile le-au trimis oamenilor teste acasă să-și preleve singuri probele, a explicat primarul general. În felul acesta s-a reușit întocmirea hărților cu prezența virusului pe regiuni și s-a intervenit la nivel local, a precizat Firea.

Citește și: Cristoiu: ‘Alegerile trebuie amânate. Între dreptul de a alege și dreptul de a nu purta mască, eu prefer dreptul de a nu purta mască’

„Eu nu fac altceva decât să urmăresc foarte atent ceea ce se întâmplă în alte tări și să aplic aceste metodologii și la noi. De aceea am insistat să facem o testare în masă a persoanelor care nu prezintă niciun simptom al bolii și nici nu se înscriu în definiția de caz sau nu se întorc din țări cu risc de contaminare. Testările sunt metode extraordinar de bune pentru a izola doar acele zone în care virusul apare pregnant. Și în acest moment dacă este să luăm cele mai dezvoltate țări europene și care au răspuns cel mai bine la această pandemie, acest lucru l-au făcut încă de la început: au testat nu doar persoanele intrate din alte țări și nu doar persoanele cu simptome sau contacți, ci au testat foarte mult populația, chiar s-au realizat teste în parcări, la semafor, la serviciu, autoritățile au trimis acasă teste, în plic, foarte ușor de prelevat și astfel s-a putut observa harta epidemiologică, care sunt zonele cele mai afectate și s-au luat măsuri locale. La noi, din nefericire, s-au luat măsuri generale”, a declarat Gabriela Firea.

Citește și: Ciolacu: ‘Guvernul PNL trebuie să dubleze alocațiile și să crească pensiile cu 40%. Faceți investițiile din bani europeni’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.