Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gabriela Firea trage cu tunul: 'Suntem într-o situație unică. Miza este una de viață și de moarte'

Gabriela Firea a declarat, duminică, la sediul central din București al PSD, că România se află într-o situație în care ”miza este una de viață și de moarte”. Prim-vicepreședinte al partidului, Firea a anunțat că dacă PSD va ajunge la putere va aplica metodele sanitare care au dat randament în vestul Europei, va redeschide școlile și piețele. Totodată, Firea a precizat că închiderea bisericilor și alungarea credincioșilor nu s-a întâmplat nici în timpul vreunui război prin care a trecut țara.

”Suntem într-o situație unică. Miza este una de viață și de moarte. Putem schimba soarta României, din punct de vedere medical, al educației, al locurilor de muncă. Încă 4 ani cu PNL la Palatul Victoria înseamnă falimentul economiei, distrugerea și compromiterea sistemului medical și educațional. Votăm ca să ne salvăm! Guvernul României este singurul din Europa care nu a aplicat metodele care au avut succes în Europa pentru salvarea vieților.

Citește și: Scandal între Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu: ‘Se încearcă închiderea cu dosarul penal!’

S-a refuzat testarea, testarea extinsă. Dacă vom ajunge la guvernare, vom implementa măsurile luate în Europa, vom testa mai mult. Suntem printre puținele țări care au închis școlile. Ele trebuie redeschis, vom trata profesorii, copiii, părinții.

La fel s-a întâmplat și în privința piețelor, numite de premier ”zona zooster”.

Citește și: Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’

Cu adevărat, trebuie să avem grijă în această, perioadă de sănătatea noastră. Cu adevărat, nu mai putem să spunem că nu se întâmplă nimic şi să mergem cu miile în pelerinaje sau cum a fost ieri (sâmbătă - n.r.) la Prislop, pentru Sfântul Părinte Arsenie Boca. Dar asta nu înseamnă că trebuie să interzicem credinţa. Nu înseamnă că voi fi vreodată de acord să intrăm cu mascaţii în biserici, cum s-a întâmplat la Constanţa. Asta arată că Guvernul este neputincios, că autoritatea statului este haotică. Normal era ca autoritatea locală, împreună cu biserica, să organizeze circuite, să le explice enoriaşilor să păstreze distanţa, să folosească masa de protecţia şi astfel puteau să meargă la slujbă. Aşa şi cu situaţia de mâine, cu Sfântul Andrei, nu este normal să acceptăm faptul că trăim într-o ţară în care este interzisă credinţa.

Nimeni nu a închis biserica, în niciun război, Prin urmare, nici un război sanitar nu poate fi o justificare pentru închiderea bisericilor. Soluţia este organizarea, buna organizare, pe care noi garantăm dacă vom reuşi să avem un număr suficient de parlamentari astfel încât în jurul PSD să fie alcătuită majoritatea parlamentară şi să putem să mergem la Palatul Cotroceni cu o formulă de guvernare”, a spus Gabriela Firea.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.