Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO GAFĂ sau INTENȚIE? Raed Arafat spune că la ATI sunt 500 de pacienți infectați, deși cifrele oficiale arată că sunt doar 464

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat, miercuri, la „Marius Tucă Show”, că teatrele, cinematografele şi restaurantele se numără, potrivit OMS, printre factorii de risc ai infectării cu COVID-19: ,,Acum aproximativ 4 saptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”. Numai că cifrele prezentate de Arafat diferă de cele oficiale. Conform raportului dat zilnic de Guvern, la ATI, miercuri, la ora 13:00, erau internați 464 de pacienți infectați, adică cu 36 mai puțini.

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat în emisiunea „Marius Tucă Show”, motivele pentru care teatrele, restaurantele şi cinematografele sunt, la cinci luni de la epidemie, închise.

Citește și: SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

„În momentul în care vezi ca ai creşteri, nu vii şi faci relaxări suplimentare. În schema pe care am mai arătat-o o dată, de la OMS, apăreau locurile unde sunt riscurile. Teatrele şi cinematografele sunt la cel mai mare nivel de transmitere. Restaurantele la al patrulea, conform OMS. (...) Acum aproximativ patru săptămâni am pornit cu 100-120 de pacienţi la terapie intensivă şi acum avem deja 500”, a spus Arafat.

Potrivit șefului DSU, Franţa, Italia, Spania au avut o mare presiune pe sistemul lor de sănătate, dar în prezent aceste țări sunt într-o situație mai bună decât România.

Citește și: Foto - Cum arată ucigașul lui Emi Pian .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.