Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Gafă sau propagandă rusească? Ministra germană de externe, acuzată că s-a referit la 'exportul de cocaină' din Ucraina

DW
Annalena Baerbock

Presa rusească (Ria Novosti, Gazeta.ru, Lenta.ru și altele) și canalele rusești de Telegram distribuie o înregistrare video din conferința pe care ministra germană de externe, Annalena Baerbock, a susținut-o alături de omoloaga din România, Luminița Odobescu. Rușii afirmă că Annalena Baerbock s-ar fi referit la exportul de cocaină din Ucraina.

În timpul unei conferințe de presă cu Luminița Odobescu, difuzată pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter), Annalena Baerbock a afirmat: „Mulțumesc României pentru că v-ați extins infrastructura pentru coridoarele europene de solidaritate pentru a dubla capacitatea de export de cereale ucrainene la 4 milioane de tone lunar până la sfârșitul anului.”

Doar că în limba germană sintagma „cereale ucrainene”/ „Ukrainisches Getreide”, pronunțată rapid, poate duce la interpretări precum cea dată de ruși - „Kokain Getreide”.

România este în proces de dublare a capacității de tranzit a cerealelor ucrainene, după ce rușii s-au retras din acord privind tranzitul cerealelor prin Marea Neagră.

Cmisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a susținut propunerea autorităților ucrainene de a subvenționa tranzitul de cereale ucrainene pe teritoriul țărilor UE. Potrivit comisarului european, o astfel de măsură va contribui la exportul grâului ucrainean inactiv în silozurile din Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Slovacia către țările din Asia și Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.