Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO George Simion a EXPLODAT la adresa ministrului Energiei: Parlamentul devine o instituție onorifică

AUR
George Simion

Strategia energetică naţională este încă în Parlament - instituţie care devine din ce în ce mai mult una onorifică, a declarat marţi liderul deputaţilor AUR, George Simion.

"Din păcate, Parlamentul devine din ce în ce mai mult în statul român o instituţie onorifică. (...) Ministrul Energiei ne-a promis că va fi aprobată şi va intra în Parlament, la începutul lunii aprilie, Strategia energetică naţională. Suntem la sfârşitul lunii iunie şi această strategie este încă în Parlament şi vrem să ştim de ce s-a întâmplat acest lucru. Totodată vrem să ştim de la domnul ministru de ce planează această suspiciune asupra relaţiei domniei sale cu domnul Gabriel Comănescu, cunoscut afacerist, asociat în mass media cu PNL", a declarat Simion, la "Ora Guvernului".

El a adăugat că parlamentarii AUR mai doresc să afle de ce în PNRR a fost inclusă firma GSP Power şi dacă ministrul Virgil Popescu poate spune ce vechime, ce expertiză şi câţi angajaţi are această firmă.

"Din păcate, astăzi, statul român, prin guvernanţii săi, este un biet executant. Vrem să ştim de la ministrul Energiei ce demersuri a întreprins în relaţia cu omologii europeni şi la nivelul Comisiei Europene pentru a prelungi termenul în care minele din România se vor închide. Polonia a prelungit acest termen până în 2050. (...) Sistemul energetic naţional, din păcate, ajunge să importe, multe zile din 2021, energie electrică din Ungaria. (...) Mai spuneţi-ne, domnule ministru, cum v-aţi uitat în ochii noştri şi aţi spus că lucrătorii de la mina de uraniu de la Crucea nu vor fi disponibilizaţi şi îşi vor găsi loc de muncă în continuare la ecologizarea şi conservarea minei. În momentul ăsta noi suntem obligaţi să cumpărăm uraniu din alte state, când avem uraniu la noi în ţară. Este Guvernul României într-adevăr reprezentat de guvernanţi sau de simpli executanţi în materie de sistem energetic naţional?" a mai spus George Simion.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.