Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gest incredibil făcut de o femeie - a cântat la vioară în timp ce medicii o operau pe creier

O pacientă a unui spital britanic a cântat la vioară bucăţi din Mahler şi Gershwin în timp ce o echipă de medici îi opera o tumoare de pe creier, pentru a-şi păstra abilitatea de a interpreta muzică şi pasiunea veche de 40 de ani pentru vioară, informează miercuri Reuters.

Citește și: Klaus Iohannis, discuții pe bugetul UE la Bruxelles - Mesajul președintelui în cadrul reuniunii Consiliului European

Dagmar Turner, 53 de ani, fostă consultant de afaceri din Isle of Wight, a cântat la vioară în timpul operaţiei de îndepărtare a unei formaţiuni tumorale de pe lobul frontal drept - în apropiere de zona creierului în care se află centrii de control ai mişcărilor de fineţe ale mâinii stângi, potrivit Agerpres.

"Este pentru prima oară când am operat un pacient care cânta la un instrument. Am reuşit să îndepărtăm peste 90% din tumoare, inclusiv toate zonele în care existau suspiciuni de activitate agresivă a ţesutului tumoral, în timp ce pacienta şi-a păstrat complet funcţionalitatea mâinii stângi", a declarat profesorul Ashkan.

Pacienta le-a mulţumit medicilor. "Vioara este pasiunea mea. Cânt la vioară de la 10 ani. Gândul că aş fi putut să-mi pierd această abilitate îmi frângea inima", a susţinut şi pacienta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.