Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gestul extrem al unui bărbat care sprijină cauza palestiniană: şi-a dat foc în faţa consulatului israelian din Atlanta

abcnewsfe.com
protest-sua-accident

Un protestatar cu un steag palestinian şi-a dat foc vineri în faţa consulatului israelian din Atlanta, în sud-estul Statelor Unite, au anunţat autorităţile locale, transmite Reuters şi AFP, conform Agerpres.

Persoana se află în stare critică, a declarat şeful poliţiei, Darin Schierbaum, într-o conferinţă de presă. 'Credem că această clădire rămâne sigură, nu vedem nicio ameninţare aici. Credem că a fost vorba despre un gest de protest politic extrem', a mai spus el.

Potrivit poliţiei, protestatarul - a cărui identitate nu a fost comunicată - a sosit în jurul orei locale 12.17 în faţa clădirii, care găzduieşte consulatul Israelului şi câteva firme, şi şi-a dat foc cu benzină. Un agent de securitate care a încercat să intervină a fost şi el rănit. Ambii 'suferă de arsuri şi au fost transportaţi la spital', a precizat şeful serviciului de pompieri, Roderick Smith.

În SUA, conflictul a provocat sute de manifestaţii şi proteste, în sprijinul fie al palestinienilor, fie al Israelului.

Israelul a reluat vineri ofensiva militară în Fâşia Gaza după ce negocierile privind prelungirea armistiţiului de o săptămână au eşuat. Potrivit oficialilor palestinieni, mai mult de 15.000 de locuitori ai Gazei au fost ucişi de la începutul campaniei, care a distrus o mare parte din enclavă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.