Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Grupurile anti-vacciniste din Canada cer DEMISIA Guvernului: au strâns deja 5,5 milioane de dolari pentru un protest de amploare

Fox News
canada camioane

Un grup de șoferi de TIR și grupuri de susținători urmează să meargă spre Capitala canadiană într-un protest care a trecut de la frustrările legate de vaccinarea obligatorie la solicitări pentru abrogarea tuturor măsurilor de sănătate publică – și chiar la răsturnarea Guvernului federal, relatează The Guardian.

Înaintea protestului de sâmbătă de la Ottawa, prim-ministrul, Justin Trudeau, a respins grupul drept unul „marginal” care avea „viziuni inacceptabile” și nu reflectă majoritatea canadienilor.

La începutul acestei luni, Canada a început să solicite ca toți șoferii de TIR/camoane care sosesc din SUA să fie complet vaccinați împotriva coronavirusului. Cei care nu sunt vaccinați – despre care se crede că reprezintă mai puțin de 15% din șoferii din țară – trebuie să se plaseze în carantină timp de 14 zile. Canada a înregistrat 2,93 milioane de cazuri de Covid și 32.600 de decese din cauza virusului.

Convoiul, care a părăsit Vancouverul la începutul acestei săptămâni, are peste 275.000 de susținători pe Facebook, aproape 40.000 de susținători pe aplicația de mesagerie criptată Telegram și a strâns 5,5 milioane de USD din 70.000 de donații pe GoFundMe.

GoFundMe a anunțat la începutul acestei săptămâni că a înghețat fondurile până când va putea stabili împreună cu organizatorii cum vor fi distribuiți banii. Un fost analist de informații a spus că „viteza și anonimatul” donațiilor au ridicat semnale roșii. „Nu este foarte clar pentru mine câți dintre acei susținători care donează online sunt chiar canadieni. Multe dintre donații au fost făcute anonim și există foarte clar o activitate din țări străine”, a declarat Jessica Davis, fost analist de informații pentru Guvernul canadian și șef al Insight Threat Intelligence.

„Este cu adevărat dificil să ne facem o idee despre câți canadieni susțin de fapt acest lucru față de câți oameni la nivel global încearcă să se opună mandatelor de vaccinare și obiectivelor politice asociate”, a spus Davis.

Convoiul subliniază modul în care măsurile de sănătate publică, cum ar fi certificatele de vaccinare, au devenit din ce în ce mai legate de diviziunile politice.

Unul dintre principalele grupuri din spatele protestului este Canada Unity, care s-a opus a ceea ce spune că sunt reguli „neconstituționale”. Grupul a postat recent un „memorandum de înțelegere” pe site-ul său, spunând că membrii intenționează să îl prezinte politicienilor din Parlament. Grupul susține că liderul Senatului și Guvernatorul general vor semna documentul pentru a crea un comitet de guvernare, despre care susțin că ar lucra pentru a revoca obligativitatea vaccinului. „Acest document este în mare parte de neînțeles și este complet separat de realitatea noastră politică”, a spus Davis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.