Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Guvernul de la Viena confirmă că este vorba despre un ATENTAT TERORIST

atentat viena

UPDATE

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Harald Sörös, a declarat, pentru agenţia APA, că o persoană a fost ucisă şi alte 15 au fost rănite, în atacul terorist din Viena. În urma intervenţiei forţelor de ordine, un suspect a fost împuşcat, informează postul de televiziune ORF.

Cele 15 persoane rănite se află internate în spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Vienna Health, Christoph Mierau. Printre persoanele rănite se numără un ofiţer de poliţie, care este în state gravă. Alte cel puţin şase persoane sunt în stare gravă.

Mai mulţi atacatori ar fi acţionat în cel puţin şase locaţii din Viena, a confirmat Harald Sörös.

Știrea inițială

Echipaje ale serviciilor de urgenţă din Viena au raportat luni seara mai mulţi morţi şi răniţi pe fondul a ceea ce ministerul de interne austriac a calificat drept un "aparent atac terorist" în curs de desfăşurare în capitala Austriei, potrivit informaţiilor transmise de agenţia de presă APA, citate de dpa.

"Din punct de vedere numeric nu putem oferi o cifră exactă, suntem încă în procesul de a obţine o imagine de ansamblu", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

Citește și: Gabriela Firea dă de pământ cu Ludovic Orban: ‘Inculpat pentru cel puțin trei infracțiuni – corupție și abuz în serviciu, șantaj la adresa bucureștenilor și cumpărare de voturi’

APA a raportat, de asemenea, moartea unui ofiţer de poliţie.

Până acum cel puţin trei persoane au fost internate în spital.

Citește și: Gabriela Firea îi bate obrazul lui Ludovic Orban: ‘Este proiectul pe care eu, împreună cu Institutul Matei Balș, condus de profesorul Adrian Streinu-Cercel, l-am inițiat încă din primăvară’

Focuri de armă au fost auzite în centrul Vienei, conform unui anunţ făcut pe Twitter de departamentul de poliţie, în timp ce în presă au apărut informaţii despre un atac asupra unei sinagogi.

Agenţia de presă austriacă APA, care citează ministerul de interne, a informat că un atacator a fost ucis, iar cel puţin un suspect a fost arestat.

Citește și: Video Dan Bittman, filmat în timp ce cânta într-un restaurant din Capitală

Ministrul de interne Karl Nehammer, care a vorbit despre un "aparent atac terorist", a declarat că autorităţile presupun că mai mulţi suspecţi sunt încă liberi.

O mare parte din centrul oraşului este blocată de poliţie, iar transportul public în zonă a fost oprit. Locuitorilor li s-a cerut să nu îşi părăsească locuinţele.

Citește și: Se trage un puternic semnal de alarmă! Șefii din Poliție impun norme de amenzi, în această perioadă .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.