Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Guvernul s-a sucit! Ludovic Orban a anunțat că dă măști gratuite la 1,1 milioane de români, Nelu Tătaru spune că 2,3 milioane de oameni le vor primi

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Adrian Ionel Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că a fost aprobată OUG prin care fiecare persoană defavorizată va primi câte 50 de măști, în total urmând să fie achiziționate materiale de protecție pentru 2,3 milioane de oameni, urmând să se plătească 230 de milioane de lei de la bugetul de stat. Însă, la începutul ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban spune că măsura va viza doar 1,1 milioane de români, iar suma vehiculată era de doar 150 de milioane de lei.

„În urma modificării în Parlament a Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, am adoptat azi (joi - n.red.) o OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin direcțiile de sănătate publică, autorităților locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și pentru persoanele defavorizate. S-au aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a spus Nelu Tătaru, după ședința de Guvern de joi seara.

Citește și: Cozmin Gușă anunță o alertă de cutremur în interiorul Statului Paralel! ‘Dacă e doar pe sfert de cum zice’

Ministrul Sănătății a explicat care sunt categoriile defavorizate. Este vorba despre persoane ce provin din familii beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii 416/2001, privind venitul minim garantat, persoane din familiile beneficiare de alocații pentru susținerea familiei, acordate în baza Legii 277/2010, pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari, prevăzută de OUG 6/2009, persoanele încadrate în grad de handicap, care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de articolul 42 și articolul 58 din Legea 448/2006.

„Se acordă un număr de 50 de măști de protecție pentru fiecare persoană din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni”, a adăugat demnitarul.

Citește și: Oamenii lui Traian Băsescu, atac la Raed Arafat! ‘E tot acolo’

Nelu Tătaru a precizat că este necesară suplimentarea cu 230 de milioane de lei a bugetului Ministerului Sănătății pentru achiziția acestor măști.

„În trei zile de la aprobarea acestei ordonanțe, autoritățile publice trebuie să trimită către direcțiile de sănătate publică lista cu aceste persoane, iar odată achiziționate, direcțiile de sănătate publică, în trei zile, vor trebui să vireze către autoritățile locale aceste măști”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și: Video Scene nebune! A fost nevoie de trei echipaje de poliție pentru a fi încătușat un bătrân care a refuzat să i se măsoare temperatura

Odată cu instituirea stării de alertă, purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.