Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Hamas a lansat jihadul: atac cu 100 de rachete în cel mai important aeroport din țară + un oraș cheie din Israel / Iron Dome a intrat în acțiune

israel atac hamas

Hamas a lansat jihadul: atac cu 100 de rachete în cel mai important aeroport din țară + un oraș cheie din Israel / Iron Dome a intrat în acțiune

Combatanții Hamas au lansat un atac dur cu rachete, care au distrus aeroportul Ben Gurion - considerat cel mai important din țară -  și orașul Ashkelon (cu istoric sângeros de lupte). Exploziile au fost raportate și în alte orașe, sistemul Iron Dome fiind activat.

Aeroportul Internațional Ben Gurion este principalul aeroport internațional din Israel. De asemenea, a doua țintă avută în vedere de trupele Hamas a fost  orașul Ashkelon / Ashqelon, fiind un oraș de coastă în districtul de sud al Israelului, pe coasta mediteraneană, la 50 de kilometri sud de Tel Aviv.

„Rachetele au distrus aeroportul Ben Gurion și Ashkelon cu explozii mari de rachete, în cadrul operațiunilor bătăliei Al-Aqsa, care a fost lansată prin ordinul șefului Statului Major al Qassamului, în apărarea Al-Aqsa și a locurilor sfinte”, a transmis Hamas.

„La miezul nopții în această seară, Brigăzile Qassam au anunțat un atac major cu rachete asupra orașului ocupat Ashkelon cu 100 de rachete și au lovit direct o serie de clădiri și au provocat daune semnificative caselor violatorilor și le-au provocat o serie de răni. În ultima oră a zilei de duminică, batalioanele au bombardat aeroportul sionist Ben Gurion cu un baraj de rachete ca răspuns la crimele în curs de desfășurare și vizând casele civililor”, a transmis Hamas.

Cele două puncte strategice vizate de Hamas

Aeroportul e în top 5 din Orientul Mijlociu

În 2019, Aeroportul Ben Gurion a gestionat 24,8 milioane de pasageri, fiind considerat a fi printre cele mai bune cinci aeroporturi din Orientul Mijlociu datorită experienței pasagerilor și nivelului ridicat de securitate, deși a fost ținta mai multor atacuri teroriste, nicio încercare de deturnare a unui avion cu plecare de pe Aeroportul Ben Gurion nu a reușit vreodată. Aeroportul are o importanță strategică extremă pentru Israel, deoarece este unul dintre puținele puncte de intrare convenabile în țară pentru majoritatea călătorilor.

Istoricul orașului Ashkelon

Orașul a fost cucerit de forțele israeliene la 5 noiembrie 1948, moment în care o mare parte din populația arabă a fugit, rămânând aproximativ 2.700 de locuitori, dintre care 500 au fost deportați de soldații israelieni în decembrie 1948, iar majoritatea celorlalți au fost deportați până în 1950. Astăzi, populația orașului este aproape în întregime evreiască.

Vezi și: VIDEO - Șeful Statului Major israelian rupe tăcerea și se dezlănțuie: 'Atacăm Fâșia Gaza pe scară largă. Știu că sunt multe întrebări și multă frustrare!'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.