Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Haos în Bangladesh: ciocniri între manifestanţi şi poliţie la un protest vizând demisia şefei guvernului

www.operationworld.org
Bangladesh

Poliţia din Bangladesh a recurs sâmbătă la gloanţe de cauciuc şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanţii care au aruncat cu pietre şi au blocat principalele artere din capitala ţării Dacca, într-un protest la care s-a cerut demisia şefei guvernului, Sheikh Hasina, relatează AFP şi Reuters.

Protestele sunt organizate de Partidul Naţionalist (BNP), principala formaţiune de opoziţie, şi aliaţii săi, care cer de asemenea ca până la următoarele alegeri, prevăzute să aibă loc în ianuarie, ţara să fie condusă de un guvern interimar neutru, potrivit Agerpres.

Cel puţin 20 de poliţişti au fost răniţi în ciocnirile de sâmbătă, potrivit poliţiei, în timp ce BNP a afirmat că zeci de susţinători ai săi au fost răniţi. Doi lideri ai formaţiunii au fost reţinuţi şi apoi eliberaţi, potrivit Agerpres.

BNP, a cărui lideră, Khaleda Zia, a fost arestată în 2018 sub acuzaţii de corupţie, şi-a intensificat mitingurile de protest în ultimele luni. Vineri, zeci de mii de oameni au luat parte la un astfel de protest, la care participanţii au denunţat şi creşterea costului vieţii.

Liga Awami a premierei Hasina, care conduce ţara din 2009, este acuzată de încălcarea drepturilor omului, corupţie şi autoritarism.

Mai multe guverne occidentale şi-au exprimat preocuparea faţă de climatul politic din Bangladesh, unde Liga Awami domină parlamentul.

Forţele de securitate ale ţării sunt acuzate că au ucis sute de opozanţi în cursul protestelor şi au făcut să "dispară" sute de lideri şi susţinători ai opoziţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.