Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Hipgnosis a achiziţionat catalogul muzical al cântăreţului Leonard Cohen

lapunkt.ro
leonard cohen

Hipgnosis Song Management a achiziţionat catalogul muzical al cântăreţului şi poetului Leonard Cohen, în cadrul celei mai recente tranzacţii privind vânzările de cataloage ale unor vedete din industria muzicală, a anunţat duminică această companie, citată de AFP.

Hipgnosis a precizat într-un comunicat că a obţinut drepturile asupra a 278 de cântece şi lucrări derivate compuse de artistul din Montreal, printre care şi celebrul cântec "Hallelujah".

Suma tranzacţiei încheiate cu moştenitorii cântăreţului şi compozitorului canadian, care a murit în 2016 la vârsta de 82 de ani, nu a fost dezvăluită, potrivit Agerpres.

Din totalul pieselor vizate, 127 de melodii provin din catalogul "Stranger Music" al lui Leonard Cohen, pentru care Hipgnosis a achiziţionat drepturile de autor ale artistului pentru piesele scrise de la începutul carierei acestuia până în anul 2000. Compania susţine că deţine, de asemenea, toate drepturile (de autor şi de editor) pentru lucrările compuse de artist din 2001 până la moartea sa.

"Să devenim custozii şi administratorii melodiilor incomparabile ale lui Leonard Cohen este o responsabilitate minunată, pe care o salutăm şi o apreciem", a declarat fondatorul canadian al Hipgnosis Song Management, Merck Mercuriadis.

Moştenitorii lui Leonard Cohen au fost reprezentaţi în principal de Robert Kory, managerul artistului pentru o lungă perioadă de timp. Achiziţia a fost făcută în numele Hipgnosis Songs Capital, un parteneriat între Hipgnosis Song Management şi Blackstone LLP.

Hipgnosis a achiziţionat deja cataloagele muzicale ale mai multor vedete, printre care cântăreţul americano-canadian Neil Young şi trupa rock Red Hot Chili Peppers.

Mai mulţi artişti cunoscuţi şi-au vândut cataloagele unor giganţi din industria muzicală pentru sume importante. Cântăreţul britanic Sting, spre exemplu, şi-a vândut întregul catalog muzical în luna februarie pentru o sumă de aproximativ 250 de milioane de dolari, potrivit estimărilor mass-media americane.

În 2021, Bruce Springsteen şi-a vândut drepturile muzicale către Sony pentru o sumă record estimată la aproape o jumătate de miliard de dolari, în timp ce Bob Dylan a procedat la fel cu Universal Music pentru aproximativ 300 de milioane de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.