Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății: 'Nu mi se pare probabil să se epuizeze complet pandemia până la sfârșitul anului 2020'

SANADOR
sanador Horatiu Moldovan medic

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a anunțat, luni seara, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache, ”România9”, că vârful epidemiei de coronavirus va fi atins, în România, după Paște, iar măsurile instituite de autorități nu vor fi ridicate.

Totodată, Moldovan a opinat că nu crede că pandemia se va încheia în acest an și că România efectuează suficiente teste pentru depistarea virusului.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

”Dacă vom avea mai multe cazuri, vor deveni și alte spitale unități de suport COVID. Situația nu e explozivă, e logaritmică, e controlată pentru această perioadă, putem trata pacienții în spitalele pe care le ave, cu prețul reorganizării spitalelor.

Nu testăm puțin. Avem 43 de centre de testare, dar numai 29 funcționale, vor deveni și celelalte funcționale. Creștem constant numărul de testări, o să ajungem de 4-5.000. În zilele următoare, vom depăși 3.000 de teste. Ministerul Sănătății plătește 200 de lei pe un test. Principala piață de import este Europa de Vest. Noi testăm pacienții simptomatici veniți din străinătate, medicii, pacienții care au intrat în contact cu oameni veniți din străinătate și sunt simptomatici, pe cei cu pneumologie și pentru care nu există o explicație, testăm mulți. Am testat peste 40.000 de pacienți. Nu putem testa pe toată lumea. Nu mi se pare probabil să se epuizeze complet pandemia până la sfârșitul anului 2020.

Citește și: Victor Ponta a atacat dur Guvernul: Acceptăm să fim mințiți și propagam minciuni

Ne așteptăm ca numărul de cazuri să crească după Paște, iar apoi să scadă. Vom menține măsurile luate. Suntem pe un trend ascendent relativ moderat. Nu ne aflăm într-o situație explozivă. ”, a spus Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.