Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ianis Hagi a fost făcut de râs, în Liga Campionilor: Inter și Ajax au fost ELIMINATE, iar Ansu Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii

champions league

Marți seara au avut loc meciurile din ultima rundă a grupelor E, F, G și H din Liga Campionilor. În urma rezultatelor înregistrate, Inter Milano și Ajax Amsterdam se numără printre formațiile eliminate din competiție.

Rezultatele înregistrate marți, în grupele Ligii Campionilor:

Grupa E: Napoli - Genk 4-0 (Milik 3', 26', 38', Mertens 75).

Vezi golurile AICI

Internaționalul român Ianis Hagi a fost introdus în minutul 72 al meciului dintre Napoli și Genk, scor 4-0, contând pentru ultima etapă din grupa E a Ligii Campionilor. El a fost victima unui dribling de efect reușit de Gianluca Gaetano, dar a fost și aproape să înscrie pentru formația belgiană.

La fel ca în patru dintre cele cinci meciuri disputate anterior de Genk în grupele Ligii Campionilor, Ianis Hagi a început din postura de rezervă. Mijlocașul român a fost introdus pe teren în minutul 72, în locul japonezului Junya Ito, când Napoli deja conducea cu 4-0.

La scurt timp după ce a intrat în teren, Ianis Hagi a fost driblat spectaculos de tânărul Gianluca Gaetano. Jucătorul de 19 ani i-a trecut mingea printre picioare, la o fază petrecută în jumătatea de teren a lui Napoli, trecând astfel de român.

După intrarea pe teren, Hagi a fost executantul tuturor fazelor fixe ale lui Genk. El a încercat poarta dintr-o lovitură liberă și a fost aproape să înscrie în urma unei faze confuze petrecută în careul italienilor, când a evitat să atingă mingea, crezând că aceasta va ajunge în plasă.

Pentru Ianis Hagi a fost meciul cu numărul 17 disputat la Genk. Dintre acestea, cinci au avut loc în Liga Campionilor, competiție în care nu a avut realizări notabile. În total, românul a acumulat trei goluri și trei pase decisive pentru belgieni.

Grupa E: Salzburg - Liverpool 0-2 (Keita 57', Salah 58')

Vezi golurile AICI

Grupa F: Borussia Dortmund - Slavia Praga 2-1 (Sancho 10', Brandt 61' / Soucek 43'). La oaspeți, Nicolae Stanciu a fost integralist.

Vezi golurile AICI

Grupa F: Inter Milano - FC Barcelona 1-2 (Lukaku 44' / Perez 23', Fati 87')

Ansu Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii Campionilor, după ce a înscris, în minutul 86, la scurt timp după ce a intrat pe teren, golul de 2-1, la Milano, cu Inter. Fati a marcat la vârsta de 17 ani şi 40 de zile.

Precedentul record era deţinut de Peter Ofori-Quaye, atacant din Ghana, care a marcat la 17 ani şi 195 de zile, când juca la Olympiacos, în sezonul 1997-98.

Anssumane Fati s-a mutat din Guineea-Bissau în Spania la vârsta de şase ani. El este la academia Barcelonei din 2012 şi a debutat la campioana Spaniei la 25 august, fiind cel mai tânăr jucător al catalanilor după 1941.

Ansu Fati este şi cel mai tânăr jucător din istoria clubului FC Barcelona care evoluează în cupele europene, la vârsta de 16 ani, 10 luni şi 14 zile.

Jucătorul din Guineea-Bissau a devenit cel mai tânăr marcator al Barcelonei la 31 august, când a înscris în partida de campionat cu Osasuna. Până acum, el are 11 partide oficiale în tricoul Barcelonei şi două goluri.

La 10 octombrie, FIFA şi-a dat acordul pentru ca Ansu Fati să poată juca pentru naţionala Spaniei, iar el a debutat deja la reprezentativa de tineret. El putea obţine uşor şi paşaport portughez, datorită bunicilor lui care s-au născut într-o fostă colonie portugheză.

Vezi golurile AICI

Grupa G: Olympique Lyon - RB Leipzig 2-2 (Aouar 50', Depay 82' / Forsberg 9', Werner 33'). La gazde, Ciprian Tătărușanu a fost rezervă.

Vezi golurile AICI

Grupa G: Benfica - Zenit 3-0 (Cervi 47', Pizzi 58', Azmoun 79' - autogol)

Vezi golurile AICI

Grupa H: Ajax Amsterdam - Valencia 0-1 (Rodrigo 24'). La gazde, Răzvan Marin a fost rezervă.

Vezi golul AICI

Grupa H: Chelsea - Lille 2-1 (Abraham 19', Azpilicueta 35' / Remy 78)

Vezi golurile AICI

Clasamentul final al grupei E:

1. Liverpool - 13 puncte

2. Napoli - 12 puncte

3. Salzburg - 7 puncte

4. Genk - 1 punct

Clasamentul final al grupei F:

1. FC Barcelona - 14 puncte

2. Borussia Dortmund - 10 puncte

3. Inter Milano - 7 puncte

4. Slavia Praga - 2 puncte

Clasamentul final al grupei G:

1. RB Leipzig- 11 puncte

2. Olympique Lyon - 8 puncte

3. Benfica - 7 puncte

4. Zenit - 7 puncte

Clasamentul final al grupei H:

1. Valencia - 11 puncte

2. Chelsea - 11 puncte

3. Ajax Amsterdam - 10 puncte

4. Lille - 1 punct

Primele două clasate din fiecare grupă au obținut calificarea în optimile de finală ale Ligii Campionilor. Ocupanta poziției a treia va juca în șaisprezecimile de finală ale Europa League, în timp ce ultimul loc este eliminat din competițiile europene.

Ultima rundă din grupele Ligii Campionilor continuă miercuri seara, cu meciurile din grupele A, B, C și D.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.