Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Igor Dodon vorbește despre o CONFRUNTARE VIOLENTĂ între moldoveni: 'Să chemăm oamenii masiv în stradă'

breakingnews.md
dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, suspendat temporar din funcție în urma unei decizii CCM, a declarat că există două soluții la criza politică actuală, organizarea de proteste masive sau presiunea din partea partenerilor externi.

Igor Dodon a organizat duminică o conferință de presă, în urma discuțiilor purtate cu Blocul ACUM și PSRM, care au format sâmbătă majoritate parlamentară, ceea ce a dus la „deblocarea crizei politice din Republica Moldova”.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

Președintele suspendat din funcție a transmis că a primit foarte multe mesaje de încurajare din partea partenerilor externi, care recunosc legalitatea proceselor parlamentare ce au avut loc sâmbătă.

Dodon a criticat Partidul Democrat și l-a acuzat pe Vladimir Plahotniuc, liderul partidului, că nu dorește să renunțe la putere.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova

„Cei care pe parcursul ultimilor ani au controlat instituțiile de stat nu vor să cedeze puterea în Republica Moldova. Era de așteptat. Nu cred că se așepta cineva ca Plahotniuc să plece singur”, a declarat Dodon.

Pentru criza politică din țară, Igor Dodon a transmis că există două soluții: organizarea de proteste masive și presiunea pe care o pot exercita partenerii externi, care recunosc legitimitatea deciziilor de sâmbătă.

Citește și: Surse Dezvăluirea care aruncă-n aer alegerile prezidențiale! Cine e omul susținut de Viorica Dăncilă

„Sunt mai multe soluții. Să chemăm oamenii masiv în stradă, dar nu azi, pentru că nu trebuie să punem oamenii față în față. Ei asta își doresc, de aia au pus oameni în corturi. A doua soluție, presiunea din partea partenerilor noștri externi, și din est și din vest. Sunt în permanentă legătură cu ambasadorii”, a transmis Dodon.

De asemenea, președintele Republicii Moldova a acuzat membrii Curții Constituționale că se lasă șantajați și controlați și că data limită comunicată inițial pentru formarea majorității parlamentare era de 9 iunie.

Citește și: Exploziv! De unde a fost dată afară ‘soacra’ lui Liviu Dragnea

„Poziția noastră fermă, susținută de societate și partenerii străini: termenul limită de dizolvare a Parlamentului e data de 9 iunie. Astăzi. Ieri a fost termenul legal de formare a majorității parlamentare și formarea Guvernului. Premise pentru dizolvarea Parlamentului, azi, nu sunt. Decizia reprezintă o uzurpare a puterii în stat”, a declarat Dodon cu referire la decizia de dizolvare a Parlamentului.

„Dacă se știa din timp că data limită e 7 (iunie, n.red.), cred că majoritatea parlamentară se forma pe 6. Ei au creat impresia că e data de 9”, a adăugat Dodon, criticând decizia Curții Constituționale.

Citește și: Șocant! Directivă clară primită de gardienii lui Liviu Dragnea de la Rahova

El a comentat și știrile că a dormit, alături de familie, la Ambasada Rusiei. „N-am unde dormi sau ce? La Sadova, la părinți, la Condrița, la Președinția la urma urmei”, a spus Dodon.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.