Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO IMAGINI CUMPLITE cu prințesa Latifa, fiica emirului Dubaiului: Femeia spune că e sechestrată și torturată de tatăl ei

latifa dubai

Prinţesa Latifa, fiica emirului Dubaiului, care a încercat în zadar să evadeze din oraşul-stat de la Golful Persic în 2018, declară că este reţinută ”ostatică” şi că se teme pentru viaţa sa, în înregistrări video difuzate de BBC, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Sunt într-o vilă. Sunt ţinută ostatică, iar această vilă a fost transformată în închisoare”, declară prinţesa, în vârstă de 35 de ani, în această înregistrare video cu telefonul mobil, în toaletă, pentru că”este singura încăpere cu uşă pe care o pot încuia”.

”Toate ferestrele au fost închise (...). Sunt cinci poliţişti afară şi două poliţiste înăuntru”, adaugă fiica lui Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

”Sunt îngrijorată zi de zi de securitatea şi viaţa mea (...). Poliţia mi-a spus că voi sta în închisoare toată viaţa mea şi că nu voi mai vedea vreodată soarele”, continuă ea.

Citește și: Florin Roman profețește sfârșitul lui Renate Weber: ‘Va rămâne doar sporul pentru praful de pe tobă’

”Situaţia devine pe zi ce trece mai disperată”, spune ea.

Aceste înregistrări video urmau să fie difuzate marţiseara în emisunea BBC Panorama, care le-a obţinut de la prieteni apropiaţi ai prinţesei.

Contactate de AFP, autorităţile de la Dubai nu au reacţionat.

În 2018, Latifa al-Maktoum anunţaîntr-o înregistrare video difuzată pe YouTube că vrea să fugă din ţară.

Abia reţinându-şi lacrimile, ea spunea că a fost ”torturată” şi ”încarcerată timp de trei ani” de către tatăl său, în urma unei prime tentative de evadare, pe când era doar o adolescentă, în 2002.

Această înregistrare video a fost publicată după eşecul tentativei, la bordul unui velier, imobilizat de către Marina indiană.

Prinţesa nu s-a mai manifestat în mod public de atunci.

Potrivit BBC, ea spune în înregistrările sale video că a fost drogată pe velier şi că s-a trezit abia după ce s-a întors în Dubai, unde este reţinută.

Citește și: CTP: ‘Nu-mi pare rău că Simona a pierdut în fața unei Serena Williams întinerită cu câțiva ani’

Guvernul din Dubai a rupt tăcerea în acest caz rocambolesc la 17 aprilie 2018 şi a confirmat că prinţesa a fost ”adusă” familiei sale şi că este ”bine”.

În martie 2020, justiţia britanică a stabilit că emirul Dubaiului a comandat răpirea a două dintre fiicele sale, Latifa şi Shamsa.

La vârsta de 18 ani, Shamsa a încercat să fugă de tatăl său, în 2000, pe când se afla într-o vacanţă în Anglia.

Potrivit versiunii lui Latifa, tânăra a fost găsită la două luni după ce a fugit, a fost ”drogată”, adusă la Dubai şi ”închisă”.

Justiţia britanică s-a pronunţat în cadrul unei proceduri între emirul Dubaiului şi prinţesa Haya.

Devenită, în 2004, a şasea soţie a suveranului emiratului, Haya a creat senzaţie în 2019 după ce a fugit la Londra împreună cu cele două fiice ale cuplului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.