Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Imagini de coșmar și bilanț în creștere - Peste 60 de morți după ruperea unui pod pietonal în India

Cel puțin 60 de persoane au fost ucise după ce un pod peste un râu din vestul statului indian Gujarat s-a prăbușit, aruncând sute de oameni în apă, au anunțat autoritățile.

Autoritățile au declarat că peste 150 de persoane se aflau pe podul suspendat peste râul Machhu, în orașul Morbi, în momentul prăbușirii, relatează Reuters și Mediafax.

Imaginile arată zeci de persoane agățate de cablurile și de resturile răsucite ale podului prăbușit, în timp ce echipele de urgență se străduiesc să le salveze.

Unii s-au cățărat pe structura ruptă a podului în încercarea de a ajunge pe mal, în timp ce alții au înotat pentru a se salva.

„60 de decese au fost confirmate până în prezent", a declarat deputatul Mohan Kundariya.

De asemenea, cel puțin 30 de persoane au fost rănite, au declarat alți oficiali.

Ministrul de interne al statului, Harsh Sanghavi, a declarat că mai mult de 150 de persoane se aflau pe pod, o atracție turistică care a atras mulți vizitatori în timpul sezonului festiv, când se celebrează Diwali și Chhath Puja.

Podul istoric de 230 de metri a fost construit în timpul dominației britanice, în secolul al XIX-lea. Acesta a fost închis pentru renovare timp de șase luni și a fost redeschis pentru public săptămâna trecută.

Premierul Narendra Modi, care se află în statul său natal, Gujarat, pentru o vizită de trei zile, a declarat că i-a dat instrucțiuni ministrului șef al statului să mobilizeze de urgență echipe pentru operațiunea de salvare.

Morbi este unul dintre cele mai mari centre de producție de ceramică din lume și reprezintă peste 80% din producția de ceramică a Indiei.

Incidentul are loc înaintea alegerilor din Gujarat, care sunt așteptate să aibă loc până la sfârșitul anului, mandatul actualului partid de guvernământ al lui Modi urmând să se încheie în februarie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.