Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Imagini de groază în Alba: Viitura a distrus o grădiniță, jucăriile copiilor au fost luate de ape

Captură video
viitura gradinita Alba

Video | Imagini de groază în Alba: Viitura a distrus o grădiniță, jucăriile copiilor au fost luate de ape

Dezastrul lăsat în urmă de furia apelor în comuna Ighiu din județul Alba este evalut de autorități. Printre „victime” este și grădinița din satul Ighiel, unde apa a intrat direct prin tavan.

Un video în care se vă distrugerile cauzate la grădinița din satul Ighiel a fost postat pe rețele de socializare. Potrivit primarului din Ighiu, Traian Rusu, apa a venit puternic de pe deal și a intrat direct în acoperișul grădiniței, anunță adevarul.ro.

În video se poate observa cum apa curge în cantități mari prin ușa închisă, pe trepte, iar un bărbat și o femeie merg să o deschidă. Cei doi fug din calea apelor, iar apoi se pot observa distrugerile lăsate în urmă.

Bucăți mari de tavan, de polistiren și jucării luate de apă ies cu viteză din grădiniță. Apoi se pot vedea distrugerile: tavanul căzut jos, iar apa care iese violent pe ușa deschisă.

Aproape 100 de locuințe sau subsoluri au fost inundate

Aproape 100 de locuințe sau subsoluri au fost inundate, duminică seara, 11 iunie 2023, în comuna Ighiu din Alba. Potrivit unui bilanţ transmis luni dimineaţa, 12 iunie 2023, de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, în satul Şard, comuna Ighiu, cursurile de apă Ighiu, Ighiel şi Ţelna s-au revărsat, provocând o inundaţie rapidă, care a afectat aproximativ 80 de gospodării, din care circa 40 de case sau subsoluri. Afectate au fost și satele Ighiel, Țelna și Ighiu.

În aceeaşi localitate, circulaţia rutieră a fost blocată temporar pe DN 74, pe un sector de drum de 100 de metri, precum şi pe DJ 107H, Şard-Ighiu, pe circa 1,2 kilometri. În Ighiu, revărsarea cursului de apă a provocat inundarea a 9 subsoluri. În ambele localităţi, a fost întreruptă electricitatea.

În total, potrivit ISU Alba, au fost înregistrate efecte în 8 localităţi de pe raza a 7 unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, fără a fi înregistrate victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.