Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO IMAGINI EMOȚIONANTE cu pilotul MIG-ului prăbușit

pilot prabusit

Pilotul avionului militar care s-a prăbușit în apropierea orașului Reghin a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București. Medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Tg.Mureș au aprobat transferul care s-a realizat cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române.

Potrivit autorităților județene mureșene, starea locotenent-comandorului Andrei Criste este stabilă, ceea ce a permis transferul la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central din București. Transferul a fost făcut marți seara.

Citește și: MiG-urile din dotarea Armatei, adevărate 'cazane' zburătoare cumpărate în 1962: 33 de accidente aviatice în aproape 30 de ani

După ce s-a catapultat din avion, pilotul a fost transportat cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Medicii au constatat că viața sa nu este în pericol și au autorizat transferul pacientului la București.

Transferul s-a făcut cu o aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române.

Potrivit MApN, locotenent-comandorul Andrei Criste este pilot militar din anul 2008 și are o experiență de 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

„Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14.00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucție împreună cu alte două aeronave de același tip. În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situație de urgență și s-a catapultat, aeronava prăbușindu-se în zona localității Dedrad, județul Mureș, în afara ariilor locuite. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranță, în jurul orei 15.00. Cazul este cercetat de Parchetul Militar, iar circumstanțele accidentului vor fi investigate de o comisie numită de șeful Statului Major al Apărării. De asemenea, în conformitate cu procedurile-standard, au fost sistate zborurile de instrucţie cu acest tip de aeronavă până la finalizarea anchetei de specialitate”, a anunțat MApN.

Un avion de tipul MIG al MApN s-a prăbușit marți în județul Mureș. Pilotul s-a catapultat, iar aeronava a căzut într-o zonă nelocuită, fără a provoca victime sau pagube materiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.