Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Imagini rare cu o pisică salbatică ieșită la vânătoare în Parcul Național Semenic - Cheile Carașului

pisica salbatica

O pisică sălbatică a fost filmată de o cameră de monitorizare a faunei din Parcul Național Semenic - Cheile Carașului. Imaginile sunt rare deoarece pisica sălbatică este un animal solitar care vânează în special noaptea.

Imaginile au fost înregistrate cu ajutorul unei camere de monitorizare a faunei amplasată în pădure de Romsilva, regia de stat care administrează parcul național, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

„O privire ”laser” nocturnă a unei pisici sălbatice într-o pădure din Parcul Național Semenic - Cheile Carașului, filmată de camerele de monitorizare instalate de specialiștii Romsilva. Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează mai mult noaptea. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări”, au anunțat reprezentanții companiei de stat.

Parcul Național Semenic- Cheile Carașului este unul dintre cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva. Acesta este situat în sud-vestul țării și are o suprafață de 36.052 hectare. În interior există opt rezervații naturale, în zone de conservare specială, strict protejate, și numeroase obiective și trasee turistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.