Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Imagini tulburătoare cu cei doi soldați ucraineni, care, deși s-au predat, au fost executați de la câțiva metri distanță

X
soldati executati

O nouă înregistrare video de război pare să arate soldați ruși executând doi soldați ucraineni care s-au predat, relatează The Kyiv Post. Imaginile ar fi fost filmate în apropiere de Avdiivka, informează Business Insider.

În videoclipul filmat de ceea ce pare a fi o cameră de dronă aflată pe cerul de deasupra, un soldat ucrainean iese dintr-o tranșee cu mâinile ridicate în semn de capitulare, în cele din urmă fiind întins cu fața în jos pe pământ.

La doar câțiva metri distanță, se vede un grup de soldați ruși ghemuiți, care își îndreaptă armele.

Câteva momente mai târziu, un al doilea soldat ucrainean iese la suprafață, luptându-se să se predea, doar pentru a se confrunta cu focuri de armă din partea soldaților ruși. Primul soldat se ridică apoi pentru scurt timp în mijlocul împușcăturilor și se prăbușește rapid înapoi în noroi.

Comitetul Strategic al Forțelor Armate ale Ucrainei a confirmat autenticitatea videoclipului.

Într-un mesaj postat pe Telegram, aceștia au declarat: "Imaginile publicate prezintă execuția a doi prizonieri de război din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit informațiilor verificate, ocupanții ruși au tras din nou cu perfidie asupra soldaților neînarmați".

Orașul Avdiivka, situat la nord-vest de Donețkul ocupat, a fost marcat de lupte semnificative pe câmpul de luptă în ultimele săptămâni, când Rusia a lansat o nouă ofensivă împotriva trupelor ucrainene, iar forțele lui Putin au suferit pierderi catastrofale.

Bloggerul ucrainean Deep State a postat prima dată pe internet imaginile cu predarea, iar acestea au câștigat rapid teren pe rețelele de socializare. Bloggerul Ihor Lachenkov a declarat: "Încă o dată, rușii încalcă toate regulile de război, împreună cu legile morale și umane de care nu le-a păsat niciodată".

Povestea se repetă

Nu este primul caz în care trupele rusești sunt acuzate de uciderea unor soldați ucraineni neînarmați. În aprilie, a apărut o înregistrare video care arată trupele ruse decapitând un soldat ucrainean.

"Există un lucru pe care nimeni în lume nu îl poate ignora: cât de ușor ucid aceste bestii", a declarat atunci președintele ucrainean Volodimir Zelensky.

Un prizonier de război ucrainean neînarmat, Oleksandr Matsievskyi, a devenit un erou național când a fost filmat în timp ce rostea ultimele sale cuvinte: "Slava Ucrainei" (Glorie Ucrainei). Aflat în picioare, fumând o țigară într-o zonă împădurită, fără să aibă asupra sa nicio armă vizibilă, Matsievskyi este văzut apoi prăbușit la pământ, aparent lovit în mod repetat de trăgători nevăzuți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.