Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Așa arată Apocalipsa: Un oraș întreg a fost ras de pe suprafața pământului. Imagini greu de privit din SUA

BBC
Incendiu Hawaii

Incendiile de vegetație din arhipelagul Hawaii s-au intensificat într-un mod tot mai agresiv, provocând cel puțin 55 de decese, conform declarațiilor autorităților. Acestea sunt îngrijorate de proporțiile pe care dezastrul îl poate lua, deoarece există riscul ca acesta să devină cel mai letal eveniment din întreaga istorie a statului.

Focurile intense au distrus complet un oraș din arhipelagul Hawaii, lăsând mii de oameni fără adăpost, a explicat guvernatorul Josh Green, conform BBC.

Orașul-stațiune Lahaina, situat pe coasta de vest a insulei Maui, a fost complet devastat de flăcări, transformându-se în cenușă. Lahaina deține o semnificație istorică deoarece a fost capitala Regatului Hawaii în secolul al XIX-lea.

În prezent, peste 90% din stațiune a fost distrusă, potrivit declarațiilor guvernatorului. Acesta a subliniat că autoritățile au identificat peste 1.700 de clădiri distruse sau avariate în urma incendiilor.

content-image

content-image

În prezent, incendiul care a provocat distrugeri în orașul-stațiune este sub control în proporție de 90%, conform autorităților. Cu toate acestea, pe insula Maui, au izbucnit alte două incendii. În legătură cu aceasta, președintele Joe Biden a emis o declarație referitoare la existența unui pericol natural.

Prin această declarație, va fi activat un sprijin financiar substanțial din partea guvernului federal pentru a susține adăposturile de urgență, asistența și eforturile de reconstrucție. Conform informațiilor de pe site-ul PowerOutage, joi, aproximativ 11.000  de case şi magazine din arhipelag au rămas fără curent electric.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.