Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Imaginile întâlnirii din Marea Neagră între un avion rusesc și USS Ross

USS ROss

Imagini video filmate de pe nava USS Ross surprind momentul in care distrugatorul american, aflat in apele internationale din Marea Neagra, este intampinat de un avion de vanatoare de tip Su-24 trimis de marina rusa. Potrivit imaginilor facute publice de Marina americana, avionul de vanatoare nu purta armanent, iar USS Ross nu si-a schimbat traseul. Distrugatorul USS Ross a fost trimis in Marea Neagra, in apele teritoriale ale Romaniei si in apele internationale, in cadrul misiunilor NATO de asigurare a aliatilor din estul Europei decise dupa ce Rusia a anexat Crimeea si s-a implicat in razboiul din estul Ucrainei, relatează Hotnews.



Pentagonul a negat informatiile pe surse din presa rusa potrivit carora distrugatorul USS Ross ar fi intrat in apele teritoriale ruse dupa plecarea din Portul Constanta, informatii neasumate de altfel de autoritatile ruse. Un purtator de cuvant al Departamentului Apararii din SUA a declarat ca USS Ross a respectat Conventia de la Montreux (prevede ca navele militare sub pavilion strain pot stationa 21 de zile consecutiv in apele internationale ale Marii Negre).

Mai mult, fortele navale americane au negat aceste informatiile partii ruse intr-un comunicat, precizand ca nava s-a aflat tot timpul in apele internationale si ca nu si-a schimbat niciun moment cursul. De asemenea, fortele navale americane precizeaza ca echipajul a observat avioanele Suhoi in timpul operatiunilor de rutina, dar ca nu a interactionat cu acestea, iar membrii echipajului s-au comportat profesionist. 

Distrugatorul USS Ross este echipat cu sisteme antiracheta de tip Aegis, rachete de croaziera Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 si rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc.  

Fortele navale americane trimit in mod regulat nave in Marea Neagra, in conformitate cu legislatia internationala si cu Tratatul de la Montreux.  

De asemenea, Alianta Nord-Atlantica trimite prin rotatie nave militare in Marea Neagra, pe fondul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.