Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Imaginile unui miracol: copil sirian de 5 ani, găsit în viață sub un morman de moloz

Twitter
cutremur turcia

Băiețelul a fost prins în capcană când casa lui s-a panicat și s-a prăbușit în timp ce dormea. Trei degete de la picioare mici, acoperite de praf, care se strecurau printre tijele de fier rupte într-un morman de moloz, au oferit luni o rază de speranță salvatorilor sirieni, care s-au grăbit să salveze un băiețel din satul Qatma, scrie The Telegraph.

Ahmed, un copil de aproximativ cinci ani, a fost prins de o placă uriașă de beton, în timp ce casa sa s-a panicat și s-a prăbușit când un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit în primele ore ale dimineții de luni, în timp ce dormea în patul său.

Într-o înregistrare video dramatică difuzată de Căștile Albe siriene, salvatorii pot fi văzuți strigându-și instrucțiuni urgente unii altora peste zgomotul ciocănitului unui burghiu pneumatic, în timp ce încearcă să-l extragă din "închisoarea" sa îngrozitor de înghesuită sub dărâmături precare. Împotriva șanselor, ei reușesc să îl elibereze pe băiat.

El este vizibil îndurerat, zgâriat, plin de noroi și sânge, lăsând să iasă un strigăt slab în timp ce este legănat de un salvator și dus în siguranță. Ahmed este văzut ulterior pe o targă, echipat cu o mască de oxigen, în timp ce o ambulanță îl duce de urgență la spital. Un medic de lângă el îl consolează în liniște cu cuvântul "yalla" (haide).

Se știu puține lucruri despre Ahmed sau despre familia sa, în afară de rapoartele potrivit cărora familia sa a fost deja strămutată de războiul brutal din Siria în satul Qatma, la nord de Alep.

Povestea salvării sale miraculoase scoate în evidență situația dificilă a milioane de sirieni, loviți acum de catastrofele gemene ale anilor de conflict și ale unui dezastru natural brusc. În mod tragic, mulți copii nu au putut fi salvați din devastarea provocată de cel mai grav cutremur care a lovit granița turco-siriană în ultimul secol.

Rețelele sociale pot salva vieți

Într-o altă înregistrare video sfâșietoare din Jindiris, în nordul Siriei, se vede un tată căzând în genunchi și plângând peste trupul copilului său, sărutându-i fruntea, în timp ce trecătorii încearcă să îi ofere alinare.

În urma haotică a dezastrului, victimele prinse în capcană au început să folosească rețelele de socializare pentru a implora ajutor, ceea ce l-a determinat pe Kagan Sarikaya, un politolog turc, să colecteze informațiile și să creeze o hartă cu locația lor, a relatat Middle East Eye.

Pentru unele familii, postările de pe rețelele de socializare este posibil să le fi salvat viața. "Ajutor, suntem sub dărâmături, mama și fratele meu", a spus un bărbat într-o postare pe Twitter, indicându-și adresa. Cum postarea a devenit virală, familia a fost salvată de vecini.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.