Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

IMAGINI ULUITOARE ÎMBULZEALĂ mai ceva ca la metrou la votul de la PNL: Delegații nu respectă nici o măsură de protecție / VIDEO

delegati vot PNL ingramadeala multime

Cei aproape 5.000 de delegaţi la Congresul PNL votează pentru alegerea preşedintelui partidului, urmând să decidă între cei doi candidaţi, Ludovic Orban şi Florin Cîţu.

La Congres şi-au anunţat prezenţa 4.874 de delegaţi, care vor vota atât pentru preşedintele partidului, cât şi pentru preşedintele Curţii de arbitraj.

Liberalii au format cozi la cabinele de vot înainte de anunţull oficial privind începerea procesului de votare. Ulterior, după ce votul a început la ora 15, miile de oameni s-au îngrămădit spre cabinele de vot, formându-se cozi uriașe, mai mari ca cele de la metrou.

Cei doi candidaţi la şefia PNL s-au fotografiat cu susţinătorii.

Votul delegaţilor este secret. Dacă niciuna dintre moţiunile celor doi candidaţi la şefia PNL nu obţine majoritatea voturilor valabil exprimate, se realizează un al doilea tur de scrutin, conform Statutului partidului.

Liderul moţiunii care obţine majoritatea voturilor valabil exprimate este declarat Preşedinte al PNL. Cei 35 de membri ai grupului de promovare devin membri ai Consiliului Naţional.De la moţiunile care nu au obţinut majoritatea voturilor, dar au obţinut cel puţin 10% din voturile valabil exprimate la primul tur de scrutin, liderul şi un număr proporţional de susţinători dintre membrii grupului de promovare, dar nu mai puţin de 5, desemnaţi de către liderul moţiunii, vor deveni membri ai CN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.