Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Încă o celebritate A MURIT, din cauza coronavirusului: Este o fostă MISS

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Actriţa italiană Lucia Bosé, cunoscută din filme regizate de Michelangelo Antonioni, Federico Fellini şi Luis Buñuel, a murit luni, la vârsta de 89 de ani, din cauza Covid-19.

Lucia Bosé, mama actorilor Miguel Bosé şi Paola Dominguín, a murit la Madrid, potrivit El Pais citat de news.ro.

Citește și: Tăriceanu: ‘Nu-mi dă pace un gând! Să avem neșansa unor conducători atât de ticăloși. Au știut din timp de acest virus’

A devenit cunoscută în 1947, când a câştigat, la vârsta de 16 ani, concursul Miss Italia. De atunci, s-a concentrat pe actorie, făcând parte din distribuţiile a peste 50 de filme.

A jucat în regia unora ca Michelangelo Antonioni („La signora senza camelie”, „Cronaca di un amore”), Federico Fellini („Satyricon”), Luis Buñuel („Cela s'appelle l'aurore”), Juan Antonio Bardem („Muerte de un ciclista”) şi Jean Cocteau („Le Testament d'Orphee”).

Citește și: OECD avertizează: ‘Economia globală va avea nevoie de ani de zile pentru a se reface după pandemie’

Pe 1 martie 1955, s-a căsătorit cu toreadorul Luis Miguel Dominguín, cu care a avut trei copii: Miguel Bosé, Lucía Dominguín şi Paola Dominguín.

Lucia Bosé trăia într-o localitate de lângă Segovia, fiicele ei trăiesc în Valencia, iar fiul, în Mexic, alături de doi dintrei cei patru copii ai lui.

Citește și: Iohannis: ‘Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului’

În 2017, Procuratura din Madrid a cerut doi ani de închisoare pentru actriţa italiană care scosese la licitaţie un desen de Pablo Picasso ce aparţinea uneia dintre angajatele ei, fără a da moştenitoarelor banii obţinuţi. Ea a fost achitată în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.