Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Încă un atentat cu mașină capcană: Cel puţin 26 de membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în Afganistan

Cel puţin 26 de membri ai forţelor afgane de securitate au fost omorâţi într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană care a avut loc duminică dimineaţă la baza lor din provincia Ghazni din estul ţării, potrivit unor oficiali.

"Am primit până acum 25 de morţi şi 17 răniţi. Toţi sunt membri ai forţelor de securitate", a declarat pentru AFP Baz Mohammad Hemat, directorul spitalului din Ghazni, scrie agerpres.ro.

Citește și: Scandal între Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu: ‘Se încearcă închiderea cu dosarul penal!’

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Tareq Arian, atacatorul, un kamikaze, "a folosit o maşină umplută cu explozibili", în districtul Deh Yak, la ora locală 07.30.

Nasir Ahmad Faqiri, membru al consiliului provincial din Ghazni, a spus că este vorba de 26 de morţi şi 16 răniţi, precizând că ţinta a fost o bază a armatei afgane.

Citește și: Adrian Streinu-Cercel: ‘Este total scăpată de sub control! Guvernul nu ne protejează! Despre asta vorbim în momentul de față’

Atentatul nu a fost revendicat pentru moment, dar provincia Ghazni este scena unor confruntări permanente între forţele afgane şi talibani.

Deşi au încetat să mai ia ca ţintă forţele americane în urma acordului dintre SUA şi talibani semnat în februarie la Doha, insurgenţii şi-au intensificat în schimb de atunci violenţele împotriva forţelor de securitate afgane.

Citește și: Atac fără precedent al lui Andrei Caramitru asupra lui Nicușor Dan: ‘Primarul Bucureștiului și-a schimbat numele. Acum e NicuȘiOrban’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.