Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Incendiile de pădure din Coreea de Sud, cele mai grave din istoria ţării: 24.000 de hectare au fost mistuite de flăcări

www.cnn.com
incendiu California

Incendiile, care devastează de o săptămână zonele muntoase din regiunea orientală a Coreei de Sud, sunt deja considerate cele mai grave din istoria acestei ţări, cu aproape 24.000 de hectare carbonizate, au informat vineri surse guvernamentale citate de EFE.

Incendiul, care s-a declanşat vinerea trecută în localitatea de pe coasta estică Uljin, la 330 de kilometri sud-est de Seul, şi care s-a extins apoi în localităţile vecine, se menţine activ pentru a opta zi consecutiv, potrivit Agerpres.

Se estimează că aproape 23.993 de hectare de pădure (echivalând cu circa 33.000 de terenuri de fotbal) au fost mistuite de flăcări în decurs de o săptămână, ceea ce înseamnă că este cel mai grav incendiu de când se fac statistici, a informat Cartierul General al Apărării Civile şi al Gestionării Dezastrelor din Coreea de Sud.

Incendiul este astfel mai grav decât cel din anul 2000, care în nouă zile a distrus 23.794 de hectare în aceeaşi regiune şi care, până la acea dată, fusese considerat cel mai devastator de la începutul înregistrărilor în domeniu, în 1986.

Peste 1.600 de efective şi 372 de maşini de pompieri încearcă să înăbuşe flăcările şi sunt aşteptate 88 de elicoptere pentru intervenţiile de azi.

Localitatea Uljin, unde a izbucnit incendiul şi unde au fost distruse peste 18.000 de hectare, este cea mai afectată, urmată de Samcheok, Gangneung şi Donghae.

Incendiile nu au făcut nicio victimă, dar au afectat în total 650 de construcţii, între care 358 de locuinţe, iar până în prezent au fost evacuate 390 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.