Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Incendiu extrem de puternic în stațiunea lui Vladimir Putin: liderul rus are o casă de lux în zonă

incendiu soci

Incendiu extrem de puternic în stațiunea lui Vladimir Putin: liderul rus are o casă de lux în zonă

Un depozit de carburanţi a luat foc miercuri în oraşul Soci, staţiune rusă de la Marea Neagră unde Vladimir Putin are o reşedinţă oficială, şi în timp ce autorităţile afirmă că încă investighează cauza, unele relatări au indicat că ar fi vorba de un atac cu dronă, relatează The Guardian, informează News.ro.

Înregistrări video difuzate pe reţelele sociale arată depozitul - pe care era scris numele uneia dintre principalele companii petroliere din Rusia, "Rosneft" - în flăcări, iar pompierii acţionau în jurul acestuia.Incendiul a avut loc în apropiere de Aeroportul Internaţional Soci, în districtul Adler din oraş. Adler este o populară destinaţie balneară şi montană, cunoscută pentru Parcul Olimpic construit pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2014.

Canalul Telegram Baza, cunoscut ca fiind apropiat de serviciile de securitate ruseşti, a afirmat că incendiul din Soci a fost provocat de un atac cu drone.

Autorităţile, care au anunţat că focul a fost stins în cele din urmă, nu au oferit imediat un motiv pentru incendiu, spunând că este în curs de "clarificare".

Context

De la începutul ofensivei Moscovei în Ucraina, anul trecut, numeroase oraşe ruseşti au fost ţinta unor atacuri cu drone pe care autorităţile le-au pus pe seama Kievului.

„În districtul Adler din Soci, un depozit de motorină a luat foc dimineaţa devreme. Nu există victime. Motivele incidentului sunt în curs de clarificare”, a anunţat pe Telegram guvernatorul regiunii Krasnodar din sudul Rusiei, Veniamin Kondratev. El a adăugat că focul s-a extins pe o suprafaţă de 96 de metri pătraţi.

Într-o declaraţie făcută ulterior, miercuri, primarul oraşului Soci, Aleksei Kopaigorodski, a declarat că incendiul a fost stins. El a precizat că incendiul a avut loc pe strada Aviaţionnaia, vizavi de Aeroportul Internaţional din Soci. "Aeroportul şi întregul sistem de transport funcţionează în mod normal”, asigurat el.

Edilul a adăugat că 15 vehicule de urgenţă şi 60 de lucrători au participat la stingerea incendiului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.