Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Începe cel mai mare pelerinaj din sudul țării: Capul Sf. Ap. Toma și mâna dreaptă a Sf. Ecaterina ajung la Pantocrator, mănăstirea favorită a lui Becali

manastirea pantocrator

Cel mai mare pelerinaj din sudul României urmează să aibă loc între 28 aprilie și 2 mai în județul Teleorman! Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca își serbează hramul în Duminica Femeilor Mironosițe. Cu această ocazie vor fi aduse mai multe fragmente de cinstite moaște și o icoană a Maicii Domnului din Grecia.

Capul Sfântului Apostol Toma va fi adus pe pe 28 aprilie și va fi așezat spre închinare până pe 2 mai. Racla cu capul Apostolului este adusă de la Mănăstirea Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan din Patmos, din Grecia.

Totodată, va fi adusă și racla cu mâna dreaptă a Sfintei Ecaterina din orașul Katherinii, tot din Grecia. Moaștele Sfintei Maria Magdalena, aflate în patrimoniul așezământului monahal, vor fi și ele expuse pelerinilor care sunt așteptați în număr însemnat.

Icoana Maicii Domului ”Florea cea neveștejită” de la Mănăstirea Meteora va fi și ea adusă din Grecia pentru hramul din acest an. Icoana este unică în lume, deoarece Maica Domnului este reprezentată cu Mântuitorul Iisus Hristos îmbrăcat în veșminte imperiale și este mai în vârstă decât un prunc, așa cum este pictat de obicei. De asemenea, Maica Domului are în mâna dreaptă un fir de grâu și în stânga flori.

Sfintele moaște vor fi expuse permanent spre închinare între 28 aprilie și 2 mai, fiind o premieră națională în acest sens.

Mănăstirea Pantocrator are două hramuri „Sfântul Ioan Evanghelistul” și „Sfintele Femei Mironosițe”. Lăcașul de cult al așezământului monahal a fost sfințit pe 26 septembrie 2015 și este o ctitorie a lui Gigi Becali și a familiei sale, alături de surorile sale. De altfel, milionarul este așteptat să fie și el prezent la pelerinaj, așa cum o face în fiecare an.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.