Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Îngropați de vii: zeci de mineri au murit, după ce o mină de cărbune s-a surpat

Radu Pop

Imaginile de supraveghere arată momentul îngrozitor al prăbușirii unei mine de cărbune în regiunea Mongolia interioară din China, care a înghițit minerii și camioanele, omorând cel puțin șase persoane și lăsând 48 de persoane dispărute.

"Mai mulți muncitori și vehicule au fost îngropați în urma unui colaps de amploare care a avut loc în jurul orei 13.00 la mina de cărbune în carieră deschisă din Alxa Left Banner", a relatat televiziunea de stat CCTV, referindu-se la o divizie administrativă din sud-vestul regiunii autonome.

Operațiunea de salvare va continua, în condițiile în care alte 53 de persoane sunt încă dispărute, au declarat autoritățile locale.

Prăbușirea a avut loc pe o "zonă largă" a unei mine operate de compania minieră Xinjing Coal Mining Company, a precizat raportul CCTV.

Președintele chinez a intervenit

Atât președintele Xi Jinping, cât și premierul Li Keqiang au ordonat o anchetă asupra accidentului și au declarat că nu trebuie să fie cruțate eforturile în operațiunea de salvare, potrivit reportajului.

Peste 300 de salvatori au fost trimiși la fața locului, iar administrația locală pentru siguranța minelor a desemnat operațiunea ca fiind de maximă prioritate.

Mongolia interioară este una dintre cele mai importante regiuni producătoare de cărbune din China și a intensificat ratele de producție în ultimul an, în cadrul unei campanii naționale de creștere a ofertei și de stabilizare a prețurilor, în încercarea de a asigura securitatea energetică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.