Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO INS a găzduit Conferința „Slalom printre schimbări: Provocări și inovații în sectorul financiar- bancar și de asigurări”

Conferința „Slalom printre schimbări: Provocări și inovații în sectorul financiar- bancar și de asigurări”, desfășurată pe 9 aprilie a.c., la Institutul Național de Statistică, ca parte a „Bucharest Leaders' Summit: Licence for a Better World” (3-26 aprilie 2024), a adus în dezbatere subiecte cheie în domeniile vizate.

Cum poate să contribuie sistemul financiar-bancar autohton la dezvoltarea mai rapidă a economiei românești? Bugetele de stat - între nevoia de consolidare fiscală și nevoile mediilor economic și social; Finanțarea IMM-urilor - necesități vs. realități; Perspectivele companiilor de asigurări în vreme de criză; Pensiile private - reglementare, supraveghere, căi de creștere a încrederii contribuabilului ‒ sunt doar câteva dintre problematicile discutate.

Conferința s-a desfășurat în trei paneluri și a fost moderată de Corneliu Cojocaru, Senior Adviser PR and Communication - (primele două paneluri), și de Adrian Mitroi, Profesor universitar, Academia de Studii Economice (ASE) - (panelul III).

În deschiderea conferinței, Cristian Popa, membru CA, Banca Națională a României, a abordat un subiect de mare actualitate ‒ Inteligența Artificială ‒, oferind câteva perspective vizavi de întrebarea: „Inteligența artificială - catalizator al inovației și transformării economice?”

Agenda primului panel a vizat teme precum: În ce măsură sistemul financiar-bancar autohton poate să asigure dezvoltarea mai rapidă a economiei românești? Vulnerabilități, riscuri, incertitudini, cerințe și provocări. Soluții pentru menținerea stabilității sistemului bancar, de la garantare, până la reglementare. În ce măsură concentrarea sistemului reduce concurența? Combaterea spălării banilor – scut sau frână pentru sistemul financiar-bancar?

Pe lista speakerilor panelului I s-au numărat: Dana Dima (Demetrian), Vicepreședinte Executiv Retail și Private Banking, Membru al Comitetului Executiv, Banca Comercială Română; Adrian Cucu, Președinte, Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), Dumitru Nancu, Director General, FNGCIMM; Florin Dănescu, Președinte Executiv, Asociația Română a Băncilor; Petre Tulin, Director General, Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare; Daniela Ropotă, Președinte AAFBR, Stefano Gaetano Amoroso, Italian Desk Coordinator, Unicredit Bank.

În panelul II, în atenție s-au aflat subiecte precum: Companiile de asigurări – perspective în vreme de criză; Pensiile private – reglementarea și supravegherea, căi de creștere a încrederii contribuabilului; ESG - o prioritate a top managementului și un element central al strategiei de business; Comportamentul economic și economia comportamentală; Digitalizarea - o necesitate.

Pentru panelul II au susținut prezentări: Raluca Dobre, Serv. Reglementare, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF); Monica Stănică, Șef Serviciu Supraveghere și Analiză Piață Pensii Private, (ASF); Ileana Botez, Președinte PWN România, Adrian Mitroi, Profesor universitar, Academia de Studii Economice (ASE).

Dezbaterile Panelului III au fost centrate pe teme precum: Bugetele de stat între nevoia de consolidare fiscală, nevoile mediului economic și social și cerințele apartenenței la UE; Ce măsuri sunt necesare pentru menținerea stabilității și continuarea creșterii în România?

În rândul speakerilor de la această secțiune s-au numărat: Ioana Petrescu, ministru al Finanțelor Publice în perioada martie-decembrie 2014, și Ionuț Mișa, ministru al Finanțelor Publice în perioada iunie 2017-ianuarie 2018.

Summitul „Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World” (3-26 aprilie 2024) este organizat de Grupul de Presă MediaUno, Asociația MediaUno, Institutul Național de Statistică și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă cu suportul instituțiilor:

Ministerul Apărării Naționale, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Autoritatea pentru Reformă Feroviară, Colegiul Medicilor din România, Institutul Clinic Fundeni, Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Agenția Națională Antidrog, Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), HENRO, IATA, InoMed, Societatea Română de Sindrom Lynch, Spitalul Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, Centrul Medical Internațional București, Complexul Educațional Laude-Reut și Liceul Internațional de Informatică București.

Parteneri Academici: Academia de Studii Economice din București, Universitatea Româno-Americană, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea Națională de Știință și Tehnolgie Politehnica București, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Parteneri ai Conferinței: Anvergura, AQUA Carpatica, AZAY Design, Camera de Comerț Bilaterală România-Portugalia, Clinica 32, Exim Banca Românească, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, Nespresso, Qzine Catering, TMC Group.

Sponsor al Conferinței: Banca Transilvania

Partener Gold al Summit-ului: INCD Turbomotoare COMOTI

Sponsor al Summit-ului: EnergoBit

Partener Strategic: Camera Bilaterală de Comerț Eleno-Română

Parteneri Media: Amos News, Canal 33, Capital, Doctor Zilei, Radio România, Evz.ro, Focus Energetic, Infofinanciar.ro, Investenergy, Nine O'Clock, Sănătatea Press Group, Sanatateatv.ro, Ro Health Review.

Cu o tradiție de succes, marcând ediții anterioare precum „Cooperation for Development”, „Building the Post-Pandemic World”, „Protecting Europe in Turbulent Times”, ”The Future is Now” sau ”The Highway to Success”, Bucharest Leaders’ Summit s-a dovedit a fi un catalizator al schimbării pozitive, adunând la fiecare ediție peste 2.000 de participanți și 350 de speakeri din diverse colțuri ale globului.

Proiectul ”Împreună protejăm România” a fost inițiat în anul 2020 de Grupul de Presă MediaUno și dezvoltat împreună cu Institutul Național de Statistică, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă și Asociația MediaUno, ajungând la 13 ediții de evenimente (conferințe, summit-uri și misiuni socio-economice) și 8 ediții de gală organízate și câteva publicații editate. Detalii despre acest proiect se regăsesc pe https://impreuna-protejam-romania.ro/

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.