Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Institutul Central de Cercetări Științifice de Inginerie de Precizie a dezvoltat o nouă muniție pentru protecția vehiculelor blindate

vestidinrusia.ro
Rosteh muniție împotriva armelor de mare precizie rusia armata

Institutul Central de Cercetări Științifice de Inginerie de Precizie (AO ”ȚNIITOCiMAȘ”, face parte din corporația de stat ”Rosteh”) a dezvoltat o nouă muniție destinată să asigure un plus de protecție împotriva armelor de mare precizie, ceea ce va crește durata de viață a vehiculelor blindate pe câmpul de luptă, a anunțat biroul de presă al Rosteh, citat de agenția TASS.

”Noua muniție de protecție a fost concepută într-un calibru de 76 mm și cântărește 2,8 kilograme. (…) La apariția pericolului, proiectilul de protecție este tras în direcția de unde vine amenințarea și creează o perdea de interferențe aersol-dipol, ce ”orbește” sistemele de ghidare ale armelor de înaltă precizie ale inamicului”, a precizat biroul de presă.

În viitor, proiectilul ar putea fi utilizat, în orice condiții climatice, ca parte din componența armelor defensive existente și a noilor modele de vehicule blindate. ”Pentru prima dată, produsul va fi prezentat militarilor la forumul ”Armia-2021”, testele de stat urmând să fie finalizate în cursul acestui an”, a menționat aceeași sursă, subliniind că noul produs va avea căutare pe piețele de export.

După cum notează TASS, spre deosebire de munițiile din generația anterioară, în noul produs a fost mărită de o dată și jumătate de ori densitatea perdelei combinate, ce elimină proiectilele cu ghidare laser, optică, termică și radar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.