Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Intervenție de peste 10 ore a pompierilor din Alba la un incendiu de pădure în Munții Apuseni

www.alba24.ro
incendiu vegetație Apuseni

Pompierii din Alba intervin de peste 10 ore pentru stingerea unui incendiu de pădure din Munții Apuseni, la limita dintre județele Alba și Hunedoara. Din cauza zonei inaccesibile s-a cerut sprijinul unui avion care va arunca o cantitate mare de apă, anunță MEDIAFAX.

Potrivit ISU Alba, pompierii și-au început intervenția miercuri dimineața, după ce un incendiu care a afectat aproximativ 15 hectare de pădure în județul Hunedoara, s-a extins afectând aproximativ două hectare din județul Alba, în zona comunei Ciuruleasa, la limita cu comuna Buceș.

Din cauza zonei inaccesibile, s-a cerut sprijinul MApN care a trimis aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române pentru a ajuta pompierii să stingă incendiul.

„În momentul acesta acțiunea de intervenție nu se mai poate realiza terestru din cauza terenului accidentat. A fost lansat un transport de apa din aeronava Spartan asupra principalelor focare de incendiu”, a declarat lt.col. Ovidiu Costea, de la ISU Alba.

Acesta a mai spus că pompierii din Alba vor ramâne în continuare în zonă, pentru supraveghere, împreuna cu pompierii voluntari din comuna Ciuruleasa și că în momentul de față nu este pericol de propagare a incendiului spre fondul forestier sau spre gospodariile aflate la baza masivului Vulcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.