Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Interviu cu Liviu Dragnea: anunță o DEMISIE foarte SPECTACULOASĂ

PSD
liviu dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, oferă un interviu pentru Ziarul Financiar, în care vorbește despre principalele măsuri din programul de guvernare al PSD.

- Liviu Dragnea a declarat că PSD va susține în continuare ”Programul Prima Casă”. ”Orice program care susține stimularea achiziționării de locuințe în România va fi susținut de PSD. Nu știu până când, dar programul va fi susținut în continuare de PSD”.

- Dragnea susține că PSD ia în calcul eliminarea Taxei pe stâlp, dar nu se poate chiar de la 1 ianurie 2017. ”Nu se poate la 1 ianuarie 2017, pentru că Guvernul nu a dorit să facem alegeri pe 27 noiembrie. Noi în preajma Anului Nou facem Guvernul, sper că nu chiar în noaptea de Anul Nou. Taxa pe stâlp a fost utilă la vremea ei, dar acum consider că nu-și mai are utilitatea”.

- Programul pe care noi l-am prezentat și îl prezentăm în ultimele 2 luni de zile, din păcate, este singurul program. Mie nu-mi place ce se întâmplă, pentru că am ajuns în situația program vs tupeu. Sunt partide care vor lua voturi fără să aibă program de guvernare.

- Dragnea: PSD nu mai poate deconta greșelile tuturor membrilor PSD care au fost la guvernare. Putem să trăim în prezent? Eu încerc să spun ce vrem noi să facem, nu ce vreți dumneavoastră să faceți. Dumneavoastră, ca și Dacian Cioloș nu candidați. Încercați să duceți discuția în direcția dorită de dumneavoastră, eu încerc să explic ce vrem să facem. Îmi cer scuze dacă am îndrăznit să am propriile opinii (...) Eu n-am venit să vorbesc despre conceptul Șova, am venit să vorbesc despre conceptul PSD.

- Liderul PSD susține că în programul PSD creșterea economică a României poate ajunge la 5,5% sau chiar peste acest procent.

- Liviu Dragnea a intrat de mai multe ori în contradicție cu moderatorul. ”Eu înțeleg că dumneavoastră credeți că nu se va realiza nimic din acest buget, dar pot și eu să explic două minute ceva din programul nostru de guvernare?”, a răbufnit Dragnea.

- Dragnea susține că în viziunea PSD, salariile de până în 2000 de lei vor avea zero impozit pe venit, iar cele de până în 10.000 vor beneficia de o scădere de la 16% la 10% a impozitului pe venit.

- Am avut foarte multe întâlniri, care n-am vrut să le facem publice nici noi, nici companiile foarte mai cu care ne-am întâlnit, vorbim de companii mari, de bănci, care și-au exprimat îngrijorarea că vor avea probleme, dacă mai continuă această guvernare. Premierul este un om care nu știe să conducă Guvernul.

- Liviu Dragnea: Cred că după alegeri domnul Mișu Negrițoiu va demisiona de la conducerea ASF. Eu cred că acest lucru se va întâmpla. Nu știu ce va face, dar cred că acesta este lucrul pe care îl va face.

- Deja există o decizie a Curții Constituționale, o interpretare a CCR, care arată că un partid care vine cu o propunere și are o majoritate, președintele nu o poate refuza. În schimb, dacă partidele nu reușesc să facă 50% plus 1 abia atunci devine esențial rolul președintelui. Atunci președintele trebuie să analizeze care este persoana care poate coagula majoritatea voturilor.

- Întrebat ce funcție vizează după alegeri, Dragnea a spus: ”Lider al PSD”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.