Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Inundaţii devastatoare în Coreea de Sud, provocate de taifunul Hinnamnor: Șapte persoane au murit înecate într-o parcare subterană

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Şapte persoane din Coreea de Sud au murit înecate ce au rămas blocate într-o parcare subterană în timpul inundaţiilor provocate de taifunul Hinnamnor, relatează BBC.

Cele şapte victime coborâseră în parcarea subterană să îşi mute maşinile, dar au fost prinşi de torenţii care au năvălit în parcare, conform news.ro.

Echipajul de salvare care a ajuns la faţa locului a reuşit să salveze două persoane, care au supravieţuit fiindcă s-au agăţat de ţevile din tavan timp de mai bine de 12 ore.

Taifunul Hinnamnor, cea mai puternică furtună ciclonică de anul acesta, a lovit Coreea de Sud la începutul săptămânii în curs.

Salvatorii au fost nevoiţi să înoate prin apa maro pentru a intra în subsolul aproape complet înghiţit de apă, marţi seara.

Potrivit Yonhap, toate cele nouă persoane blocate în parcare erau locuitorii unui bloc de apartamente cărora, marţi dimineaţă, administraţia le-a comunicat să îşi mute maşinile din parcare.

Supravieţuitorii - un bărbat în vârstă de 30 de ani şi o femeie de 50 de ani - se află în stare stabilă.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol şi-a exprimat durerea în legătură cu acest incident, numindu-l ”un dezastru”.

”Nu am putut dormi noaptea trecută din cauza acestei tragedii”, a spus el.

Yoon Suk-yeol a adăugat că a desemnat oraşul ca zonă specială de dezastru şi că va vizita regiunea afectată în cursul zilei de miercuri.

Pohang, oraşul în care s-a produs tragedia, a suferit cele mai grave pagube din întreaga ţară. Într-o regiune a ţării, un hotel de pe plajă s-a prăbuşit în timpul furtunii. Operatorii staţiunii au declarat pentru BBC că niciun oaspete nu a fost rănit.

Cel puţin 10 persoane au murit în total din cauza taifunului Hinnamnor, care a măturat coastele sudice şi estice ale Coreei de Sud, luni şi marţi, provocând valuri uriaşe, vânturi puternice şi ploi abundente.

Câteva alte oraşe din sudul ţării - inclusiv Busan şi Ulsan - se confruntă, de asemenea, cu distrugeri cauzate de furtună, care a distrus drumuri, a spart ferestrele clădirilor şi a culcat la pământ copacii.

Coreea de Sud - ca multe ţări din Asia de Est - a fost ţinta ploilor extreme, precum şi temperaturilor record în ultimele luni.

La începutul lunii august, ţara asiatică a înregistrat averse masive care au inundat oraşe, inclusiv capitala Seul. Astfel de inundaţii s-au soldat cu cel puţin opt morţi, inclusiv trei persoane care locuiau în apartamente la subsol.

Decesele l-au determinat pe preşedintele Coreei de Sud să scoată interzică astfel de unităţi - cunoscute sub numele de banjiha, care au devenit cunoscute datorită filmului câştigător al premiului Oscar, ”Parasite”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.