Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Inundațiile au făcut ravagii în Turcia: 4 morţi şi 11 persoane dispărute; unul din cei morți era soldat

www.thethirdpole.net
inundatii

Patru persoane au murit în urma viiturilor produse într-o regiune situată în nordul Turciei, lângă Marea Neagră, iar alte 11 sunt date dispărute, a declarat duminică ministrul de Interne, Suleyman Soylu, citat de Reuters, informează Agerpres.

Citește și: Ioan Mircea Pașcu, după ce Cristoiu l-a comparat pe Ciolacu cu Stalin și Gheorghiu-Dej: 'Cred că nu poate fi ridicat la nivelul celor doi'

În înregistrările video surprinse în provincia nordică Giresun pot fi văzute clădiri şi vehicule luate de viiturile provocate de ploile neobişnuit de abundente şi îngropate apoi în noroi.

Soylu a declarat reporterilor în Giresun că operaţiunile de căutare şi salvare sunt în curs de desfăşurare pentru găsirea persoanelor date dispărute.

Una dintre persoanele care au murit era soldat, a precizat ministrul.

''Până în prezent, 133 de cetăţeni au fost salvaţi'', a spus Soylu.

Ministrul Agriculturii şi Silviculturii, Bekir Pakdemirli, care a susţinut declaraţii alături de Soylu, a spus că precipitaţiile care au căzut în Giresun au depăşit de 1,5 ori valorile medii pentru luna august.

''Este pentru prima dată când văd o astfel de revărsare şi un asemenea potop'', a spus Pakdemirli. ''Vom lua toate măsurile necesare pentru a ne asigura că acest lucru nu se va repeta'', a precizat ministrul.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a ordonat utilizarea tuturor resurselor pentru repararea daunelor provocate de inundaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.