Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ioana Mihăilă spune că raportarea deceselor anterioare de coronavirus este abia la început: 'Îi încurajăm să continue să raporteze'

Facebook
Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, marţi seară, că, deşi a fost acordat un termen de o lună de zile pentru raportarea deceselor anterioare de coronavirus, a fost transmisă o adresă în ţară prin care spitalele şi Direcţiile de Sănătate Publică sunt încurajate să continue să raporteze decese anterioare, dacă nu au finalizat raportarea lor.

Ioana Mihăiă a fost întrebată, marţi seară, de ce au apărut şi în ultima raportare decese anterioare de coronavirus, deşi termenul de 30 de zile în care trebuia remediată această situaţie a expirat luni.

Citește și: VIDEO Ioana Mihăilă, către românii care pleacă în concediu în străinătate: 'Să îl genereze cu 5 zile înainte'

”Spitalelor şi DSP-urilor le-a fost transmisă, în urmă cu o lună, recomandarea de a corecta deficienţele de raportare anterioare, cu un termen d 30 de zile. Ieri, Ministerul Sănătăţii a transmis o adresă către DSP-uri prin care îi încurajăm, pe cei care nu au finalizat raportarea, dacă mai au cazuri neraportate, să continue să raporteze”, a afirmat Mihăilă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, 288 de decese anterioare intervalului de referinţă. 3 produse în luna iulie 2020, 4 în august 2020, 9 în luna septembrie, 35 în luna octombrie, 77 în noiembrie 2020, 48 în decembrie 2020, 29 în ianuarie 2021, 28 în februarie 2021, 32 în martie 2021, 19 în aprilie 2021 şi 4 în luna mai 2021, în judeţele Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Prahova, Sălaj şi Satu Mare.

Citește și: La nunți, cu certificatul COVID - Ce spune ministrul Sănătății despre folosirea documentului în țară .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.