Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Iohannis, după apariția vaccinului rusesc anti-COVID: 'În UE nu există un vaccin acceptat'

Klaus Iohannis cotroceni

Președintele Klaus Iohannis afirmă că România este parte a efortului european de găsire a unui vaccin împotriva COVID-19, însă deocamdată nu există un asemenea vaccin aprobat. Declarațiile vin în contextul apariției unui așa-zis vaccin anti-COVID în Rusia.

„Am observat un interes deosebit pentru tema vaccinurilor. La acest moment, în UE nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă UE sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm ca într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficiem de un vaccin împotriva Covid-19. România este parte din acest efort și Romania s-a înscris la UE în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin, atunci când primul vaccin va fi disponibil în UE. Dar, încă o dată, la acest moment când discutăm, nu există un vaccin aprobat în UE. Este o temă care din păcate va reveni, este o temă care în mod ușor de înțeles produce îngrijorare. Ne apropiem de alegeri locale, ne apropiem de începutul anului școlar și trebuie să ne asigurăm că toate măsurile care pot fi luate pentru a proteja sănătatea oamenilor sunt luate”, a declarat Iohannis.

Cât despre vaccinul rusesc, Iohannis a precizat că nu există nicio aprobare internațională pentru acesta și România nu va face niciun demers pentru a avea acces la el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.