Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ion Cristoiu crede că este nevoie de anchete penale în spitalele în care pacienții s-au îmbolnăvit

2.bp.blogspot.com
ion cristoiu

Ion Cristoiu crede că este nevoie de anchete penale în spitalele în care pacienții s-au îmbolnăvit. Analistul a comentat în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu” cazul bebelușilor infectați la Timișoara și spune că situația e generată de managementul prost și lipsa procedurilor, anunță MEDIAFAX.

Redăm ideile principale:

- Pe plan mondial, legat de această pandemie, noi suntem un caz ieșit din comun. Cele mai multe infectări, să punem în paranteză- raportate- că nefăcându-se testări nu știm câți sunt în realitate. E sigur numărul de decedați. Acolo cred că este adevărata cifră, acolo nu pot fi ascunse, fără riscul unei închisori. Arată de fapt că avem o raportare falsă în materie de infectări, în sensul că nu se fac testări.

Citește și: De pe patul de spital, direct în politică! Un român vindecat de COVID-19 se implică în campania electorală

- Marea majoritate a infectărilor sunt din spitale. Ultimul caz al bebelușilor din Timișoara este strigător la cer, aceste cazuri sunt penale, ar trebui deschisă o anchetă urgentă unde au avut loc infectări în spitale și făcută anchetă pentru abuz în serviciu.

- Este grav până la omor din imprudență, deoarece românii respectă regulile, stau în case, nu se duc la biserică și nu se vor duce de Paște, nu merg la mall, nu merg mai mult de 3 pe stradă. Există un moment însă când nu pot fi îndeplinite, când mergi la spital. Cele mai multe cazuri sunt de medici care s-au infectat de la alți pacienți și pacienți care s-au dus cu o boală la urgență și s-au infectat fără voia lor. Mersul la spital nu depinde de tine și avem cazul maternității din Timișoara. S-au dus să nască și s-au trezit cu această nenorocire uriașă.

- Cauzele sunt generale, mizeria din spitalele românești, dar ele sunt lipsite de igienă, de proceduri, pentru că principala instituție, Direcția de Sănătate Publică, a fost în perioada post-decembristă umplută cu clientelă politică de cel mai jos nivel. Dacă la Polițe nu puteai să pui pe oricine, la DSP, până la această epidemie, era <>.

- Toate guvernele au făcut așa, normal era ca din februarie actuala guvernare să treacă la o verificar a celor de la DSP, dar ei se jucau cu anticipatele.

Citește și: Atac devastator la președinte și la premier: Pentru cine lucrează regimul Orban-Iohannis?

- Lipsa procedurilor- marea problemă a spitalelor dintotdeauna este absența rigorii, numită procedură/ protocol. A venit X, se deschide ușa într-un fel, medicul se ocupă într-un fel.

- Dezastrul echipării din spitale cu măști, combinezoane, un dezastru care a fost ascuns în stil ceaușist pentru că actualul regim Iohannis, pentru iluzia că PNL, “partidul meu” va ieși cu un capital politic de peste 500%, așa cred ei, s-a ascuns realitatea din spitale, medicii au fost terorizați de manageri, nu a ajuns nimic în public. Dacă situația de la maternitatea din Timișoara ajungea în spațiul public, femeile alea preferau să nască acasă. Neștiind realitatea, ele s-au dus crezând că merg să se vindece.

- Unde au apărut aceste focare Spitalul Gerota, la Suceava, la Timișoara, trebuie demarată anchetă penală, mai ales unde au murit oameni e clar că e omor prin imprundeță. Oricât ar raporta prin stil ceaușist realitățile, faptul că spitalele sunt cele care au infectat și ucis oameni în timpul acestei pandemii spune totul despre realitatea românească.

Citește și: Curs BNR, 7 aprilie 2020. Creștere de ultim moment a euro! A trecut pragul de 4,83 de lei

- Despre femeia “moartă” timp de 3 ore: S-a raportat la ora unu că sunt 141, și apoi că sunt 140. Presa a trecut peste acest caz pentru că nu a fost atentă la cum s-a întâmplat. Nu erau 141 comunicată din greșeală, aceste comunicate dau și cazurile de decedați. Și decedata, de la un azil de bătrâni, avea 82 de ani, era trecută la deces 137. Era vorba despre o persoană verificată și declarată moartă în 2020 și era și instituționalizată, nu în creierul munților. Faptul că în 2020 în Galați, România, o femeie este declarată decedată și peste 3 ore se revine și se spune că este vie, de fapt arată realitatea pe care nu o poate înfrumuseța.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.