Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ion Cristoiu, despre bâlbele Guvernului: Statul paralel şi-a rupt dinţii într-o criză reală

ion cristoiu

Ion Cristoiu a comentat ultima bâlbă a premierului Orban, care a dat uitării şomajul tehnic pentru bugetari, bâlbă care se adaugă unui alt şir de gafe ale guvernanţilor de la începutul crizei coronavirusului, potrivit MEDIAFAX.

Între gafele guvernanților, jurnalistul Ion Cristoiu enumeră: planul Balş de relaxare a restricţiilor, acordul BOR-MAI privind lumina de Paşti, carantinarea la domiciliu a persoanelor sosite din zonele roşii, interzicerea exporturilor de cereale sau testarea în masă a bucureştenilor.

Citește și: Ludovic Orban, vești despre vaccin: Este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață .

„Cauza principală e că ei nu trebuia să guverneze. PNL nu a fost pregătit să guverneze. Să nu uităm că a ajuns la putere printr-o mânărie a serviciilor secrete, ne amintim cu toţii moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă apoi a Guvernului Ludovic Orban, în pofida faptului că nu avea majoritate (…) Avem de-a face cu un guvern ultraminoritar. Acest guvern a supravieţuit pentru că de fapt cel care făcea totul în România era statul paralel. A supravieţuit până când s-a ivit un examen real”, a afirmat jurnalistul.

Ion Cristoiu susţine că până acum românii nu şi-au putut da seama dacă guvernanţii care-i conduc au talent, dar venirea crizei coronavirusului a scos la iveală faptul că statul paralel, care era era pe cai mari în vremuri normale, nu a putut să-i facă faţă.

„Klaus Iohannis, clasa politică, dar şi Guvernul se confruntă, în sfârşit, cu un examen real, nu unul inventat. În asemenea situaţii, se verifică, la fel ca la un meci de box, dacă ai sau n-ai talent, dacă eşti făcut să conduci sau să nu. În România ultimilor 20 de ani, nefiind o criză reală, românii nu şi-au dat seama că cei care guvernează nu au pic de talent. Acum avem de-a face cu o criză reală, căreia nu-i fac faţă, spre stupoarea mea şi a multora din România, nici instituţiile de forţă, care până acum se dovedeau pe cai mari, şi administrarea ţării de către statul paralel, de către servicii, de către DNA, de tot ce era instituţie de forţă, STS, SPP, şi-a rupt dinţii într-o criză reală. Aceste instituţii sunt la fel de proaste ca şi PNL, ca şi Administraţia Prezidenţială”, a explicat jurnalistul.

Citește și: Vor apărea noi reguli! Cum vor arăta restaurantele atunci când vor fi redeschise

Ion Cristoiu a mai spus că aceste bâlbe sunt foarte costisitoare nu pentru PNl, care ar putea avea soarta PNȚCD, ci pentru români, care în astfel de momente au nevoie de un guvern cu obiective clare, de la care nu trebuie să se abată.

„Aceste bâlbe vin din faptul că ei nu guvernează, nu ştiu ce să facă. Cum spunea Renate Weber, gândesc de la o oră la alta, şi, şi atunci când gândesc o fac pe fîşii, nu în ansamblu. Se anunţă cu mare tam-tam şomajul tehnic, după care se dă înapoi. Toate aceste bâlbe sunt ultra-costisitoare, nu pentru PNL, care poate să aibă soarta PNŢCD la sfârşitul crizei de sănătate şi economice, ci pentru poporul român. În astfel de momente, naţiunea are nevoie de o forţă sigură pe ea, un lider, un partid, un guvern sigur pe el, care ia măsuri nu în funcţie de cum bate briza, ci în funcţie de nişte obiective strategice şi de la care nu dai înapoi”, a conchis publicistul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.