Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ion Cristoiu, despre criza mondială: 'Probabil că UE este un cadavru viu. Fiecare țară a făcut ce a vrut'

ion cristoiu

Ion Cristoiu spune că actuala criză mondială arată de fapt inexistența Uniunii Europene, în condițiile în care fiecare țară a acționat după propria capacitate. “Poate că singura soluție de a rămâne în viață este o regândire a UE”, declară jurnalistul în emisiunea “Gândurile lui Cristoiu", potrivit MEDIAFAX.

Cel mai recent sondaj Avangarde arată că 74% dintre cei intervievați cred că UE putea lua măsuri mai eficiente prin care să prevină extinderea virusului. Același studiu arată că 22% cred în China ca țara de la care se așteaptă ajutor pentru eradicarea pandemiei din România.

Citește și: Tăriceanu îi dă sfaturi premierului: În acest complex expozițional se poate organiza cel mai mare și mai complex spital pe care România poate să-l aibă

Redăm ideile principale:

- Sondajul a evitat întrebarea directă: Credeți că UE a fost de real ajutor României și altor țări? Răspunsurile sunt indirecte pentru o concluzie directă: Este clar că actuala criză mondială are drept principală victimă Uniunea Europeană. Toți analiștii independenți, nu numai eu, au tras concluzia că Uniunea Europeană nu a existat.

- Este inadmisibil faptul că într-un moment în care, potrivit normelor europene, spațiului comun, Spațiului Schengen, fiecare țară din UE a făcut ce a vrut, marile puteri s-au dovedit egoiste, și-au păstrat pentru ele măștile și instrumentele de testare.

- La noi încă nu este o imagine încă dezastruoasă a UE pentru că nu am avut situația Italiei. Această raportare de supraproducție la hectar de tip Ceaușescu, pentru că suntem în această fază că ne mândrim, prin Guvern, că stăm mai bine decât alții, Ludovic Orban se mândrește că are mai puțin morți decât alții.

Citește și: Măsuri drastice! Klaus Iohannis anunță toleranță zero

- Probabil că Uniunea Europeană este un cadavru viu. Vor încerca birocrații de la Bruxelles să plătească propagandă, internet, postaci, ce mare a fost UE. Spre sfârșitul crizei se vor trezi și ei, dar este clar că nu a mers.

- Poate că singura soluție de a rămâne în viață este o regândire a Uniunii Europene. Acea mult- cântată calitate de cetățean al UE nu a existat. Au fost numai unguri, nemți, spanioli, dar nu cetățeni europeni.

- Semnalez egoismul birocraților de la Bruxelles care nu au catadicsit să își reducă salariile, chiar europarlamentarii trebuiau pentru că oricum stau prin România și sapă prin grădină, alții apar la tv. Nici ei nu și-au redus salariile. Sigur că și asta a adâncit neîncrederea în Bruxelles. Noi nu cred că vom fi în prima linie, pentru noi UE e încă baronul din deal încă pentru noi Bruxelles e un fel de castel și suntem mândri că suntem luați în seamă de stăpânul din deal. Alte state ca Italia, Portugalia, Spania, vor trage o concluzie dramatică în legătură cu apartenența lor la UE.

Citește și: Victor Ponta a răbufnit: Este 1 Aprilie – și mincinoșii de la PNL iar prostesc oamenii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.