Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Ion Cristoiu cere o dovadă că Mihai Șora mai trăiește: 'Dacă ați avea 105 ani, v-ar preocupa numirea lui Ciucă? Toate textele sunt scrise de ea'

AGERPRES
Mihai Sora

Jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu reacționează la criticile eseistului Mihai Șora la adresa președintelui Iohannis, după desemnarea lui Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Cristoiu se arată neîncrezător în faptul că Șora mai trăiește sau mai este suficient de lucid și preocupat de chestiunile politice.

„Pe mine m-a mirat cel mai mult un tip. Ați auzit de Mihai Șora? Nu mai povestesc acum cu Pauker, cu toate alea, eu îl admir, când era tânăr era bolșevic, bun. După asta a fost în Guvernul Petre Roman, pus de Iliescu. Toți ăia care au fost în ianuarie 90 miniștri put de la distanță a KGB-iști. Mihai Șora are 105 ani. Eu vă întreb: dumneavoastră știți ce înseamnă să ai 105 ani? Să ai 105 ani înseamnă că ești aproape o legumă. Nu te ajută organismul, oricât ai încerca. La 105 ani cred că ai pamperși, că n-ai cum. Când ai 105 ani, oriunde te duci, o vezi pe aia cu coasa, puterile te lasă, nu ai dinți. Textul lui a fost preluat de toată rețeaua din presă, rețeaua lui Kovesi. Dacă ați avea 105 ani, v-ar preocupa numirea lui Ciucă? Doamne, Maica Domnului! Domnul Șora are o soțioară. E cu 56 de ani mai tânără. E ca și cum eu aș fi căsătorit cu una de 17 ani”, afirmă Ion Cristoiu, în vlogul de joi, 21 octombrie.

Ion Cristoiu citează statului de pe Facebook al lui Mihai Șora, care a fost scris la scurt timp după anunțul lui Klaus Iohannis și care a preluat de o mare parte din presă: „Istoria de un secol pe care o duc în spate spune că preeminența puterii militare asupra celei civile nu a rămas niciodată fără consecințe dezastruoase pentru omul de rând.”

„Eu întreb următorul lucru: sunteți siguri că Mihai Șora mai trăiește? Eu o rog pe stimata doamnă Luiza Palanciuc, care se ocupă de domnul Șora, să ne dea un semn de viață. Să pună o cameră de luat vederi, să-l înregistreze, cu un ziar de mâine, și el să vorbească coerent. Și atunci eu îmi cer scuze stimatei doamne, mai tinere cu 56 de ani, că am îndrăznit să cred că Mihai Șora nu mai există, pentru că nu cred că scrie el pe Facebook. Nu cred! Pentru că are 105 ani și pentru ca să te așezi în fund pe scaun, să scrii pe Facebook, la 105 ani cred că e o problemă, că nu te mai țin mușchii și la 105 nu te mai preocupă Ciucă. Toate textele sunt scrise de ea. Ea e hashtagistă, nu știu. Dacă stimata doamna Luiza îl pune pe domnul filosof Mihai Șora în fața unei camere de luat vederi și îl postează pe Facebook, cu un ziar pe care scrie 22, atunci mi-e limpede că el trăiește. Până atunci, eu nu cred. Eu cred că el nu trăiește și că ea scrie în numele lui și îi ia și pensia”, mai afirmă Ion Cristoiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.