Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ion Cristoiu, revoltat de Diaspora: Zilierii chemați în Germania, Italia, se vor infecta din nou și vor veni înapoi în România

bzi.ro
cristoiu

Ion Cristoiu spune, cu privire la imaginile de pe Aeroportul Cluj, care arată sute de oameni care se înghesuie să meargă în Germania să muncească în agricultură, că acești oameni ar trebui să se decidă dacă rămân aici sau peste hotare. În emisiunea Gândurile lui Cristoiu, acesta a declarat, citat de Mediafax:

-Apar imagini, chiar azi, de la Aeroportul din Cluj, zilieri din Suceava care stau unul lângă altul, nu au mască și merg în Germania cu un transport special pentru că românii sunt cei mai buni culegători de sparanghel din lume. Uite că suntem și noi buni la ceva, nu suntem la genetică, zboruri în cosmos, ci la culesul de sparanghel

-O ordonanță militară, despre care nu s-a făcut atâta caz, prevede că se pot organiza zboruri charter spre Italia și Germania. Italia are nevoie acum de aproape 30.000 de români care să culeagă și se vor organiza chartere și acolo. Avem un aspect care devine dramatic. Nici Germania, nici Italia nu i-a păstrat, că ei erau deja acolo, i-au trimis în România, au reușit, bănuiesc, să infecteze jumătate din populația României, acum ei se întorc, se vor infecta din nou și vor veni înapoi.

-Să se decidă: ori rămân în România și muncesc aici, ori rămân în Italia cu orice riscuri. Adică în momentul în care ei au o problemă vin în România, au stat în hoteluri de lux, zone centrale, cu room service.

“Există o mare bătălie să transforme hotelurile de pe Valea Prahovei în carantină”

- Există o mare bătălie vor să introducă pe Valea Prahovei, să le facă praf, să le bage în carantină. Am auzit în Sinaia, Bușteni, când vor fi transformate în carantină, nu mai vine nimeni acolo nici 10 ani după. Au beneficiat de condiții exagerate de lux, că le-a plătit statul 300 de lei pe zi și acum se întorc să muncească.

-Diaspora e minereul electoral al lui Iohannis, dar undeva trebuie rezolvată.

“Noi o să murim de foame sau o să importăm de la italieni”

-Avem o țară, Italia, pe care o bocim în fiecare zi, cu toate acestea, cu toată carantina, ei deja au început muncile agricole, atât de serios că au intervenit la nivel guvernamental să le trimitem lucrărători. Avem și noi agricultură...de ce la noi nu a început munca și a reînceput în Italia?

-Adică la noi, conform rapoartelor oficiale, nu se întâmplă nimic, nu am auzit nimic de ministrul Agriculturii, nu a început munca să aducem vietnamezi, thailandezi.

-La noi, unde condițiile generate de criză, cel puțin la nivel oficial, nu sunt grave, nu se face nimic în agricultură, iar italienii , care au urmări catastrofale, s-a dat drumul la agricultură, încât fac eforturi să aducă din România zilieri. Noi o să murim de foame sau o să importăm de la italieni.

-Nu putem să îi obligăm pe românii sezonieri, am pus o problema morală și politică asta cu plimbarea lor. Când e rău, vin în carantină aici, apoi pleacă și se întorc în hoteluri de lux. Într-un fel mi-ar conveni și mie să fiu sparanghelist.

-Când se va termina sparanghelul va veni în hoteluri tot pe banii noștrii, dacă asta e dreptate atunci să îmi raspundă oamenii regimului Iohannis ce e dreptatea.

“Ministrul Transporturilor trebuia să fie în teren și să se deschidă șantiere, iar când ieșim să avem șosele”

-Această politică, potrivit căreia va începe relansarea economiei și a muncii când se va termina criza de sănătate, este catastrofală pentru România. Pe noi ne așteaptă adevăratul dezastru, cel economic. De aceea în alte țări se încearcă parțial relansarea economiei. La noi nu se face nimic

-Acum, de exemplu, ar fi vremea să faci infrastructură de să rupi, e frumos afară, circulație puțină, nu poți să zici că iei coronavirus că faci infrastructura. Acum trebuia ca ministrul Transporturilor să fie în teren și să se deschidă șantiere cât stăm în case și când ieșim să avem șosele și început de autostrăzi.

“O soluție ar fi transformarea în carantine pozitive, nuclee care vor munci pentru restul”

-Agricultura- nu știu unde este ministrul și el ar trebui să fie pe teren. O soluție ar fi transformarea în carantine pozitive. Să luăm un județ- Gorj- ar trebui transformat în oază de lucru, adică așa cum în Suceava nu se intră și nu se iese ca să nu fie contaminări, ar trebui ca în asemenea zone activitatea să se desfășoare normal, ar fi oaze, nuclee care vor munci pentru restul țării. Trebuie să creăm zone de viață, de carantină pozitivă, nu intri, nu ieși, viața se poate desfășura normal.

-Ar fi sursă de știri pozitive pentru că există o tendință apocaliptică la multe televiziuni și avem aceste deschideri parțiale de domenii care pot permite infrastructura, agricultura. Nu văd nicio preocupare la regimul Iohannis. Nu văd preocupare pentru marea criză care va veni, cea economică.

Vezi si: Marcel Vela aruncă în aer dosarul penal de la Aeroportul Cluj-Napoca: scandalul ar putea să bubuie inclusiv în curtea Guvernului! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.