Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Mii de iordanieni furioși au cerut la Amman revocarea tratatului de pace cu Israelul: 'Întreaga Iordanie este Hamas'

NPR
iordania proteste

Mii de iordanieni au participat joi pentru a cincea zi consecutiv la o manifestaţie lângă ambasada israeliană din capitala Amman pentru a cere revocarea tratatului de pace dintre Iordania şi Israel, informează Reuters, conform Agerpres.

Campania israeliană de bombardamente împotriva Hamas, soldată cu moartea a zeci de mii de civili în Fâşia Gaza, potrivit responsabililor locali, a stârnit furie în rândul iordanienilor, dintre care mulţi sunt de origine palestiniană.

Protestatarii adunaţi în cartierul înstărit al capitalei care găzduieşte ambasada au arborat steagul palestinian şi au scandat sloganuri ca "Ei spun că (mişcarea) Hamas e teroristă. Întreaga Iordanie este Hamas" şi "Fără ambasadă sionistă pe pământ iordanian", cerând autorităţilor să închidă ambasada şi să pună capăt tratatului de pace din 1994 care a normalizat relaţiile cu statul evreu.

"Amman-Gaza, un singur destin", era mesajul de pe unele din pancartele manifestanţilor, în timp ce altele afişau portretul purtătorului de cuvânt militar al Hamas, Abu Obaida, bărbatul cu faţa acoperită devenit erou popular în mare parte din lumea arabă.

Manifestaţia de joi s-a desfăşurat paşnic, sub supravegherea unui amplu dispozitiv de securitate, după ce serile precedente poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi bastoane pentru a-i împiedica pe protestatari să ia cu asalt ambasada. Totuşi, câteva sute de demonstranţi au sfidat ordinele poliţiei de a se dispersa şi au afirmat că vor rămâne în stradă până vineri dimineaţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.