Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO IPOCRIZIE nemțească: Angela Merkel condamnă expulzarea unuia dintre diplomații săi din Rusia, dar nu oprește lucrările la Nord-Stream 2

putin merkel putin

Cancelarul german Angela Merkel a condamnat vineri expulzarea unor diplomaţi europeni din Rusia, decizie pe care a calificat-o drept ''nejustificată'' şi un nou pas prin care Rusia se îndepărtează de statul de drept, dar a subliniat că va menţine deschis dialogul cu Moscova şi nu vor fi suspendate lucrările la gazoductul Nord-Stream 2, Berlinul fiind însă favorabil sancţiunilor împotriva Rusiei, relatează Reuters.

Ministerul de Externe rus a anunţat vineri expulzarea unor diplomaţi din Germania, Suedia şi Polonia, acuzându-i că au luat parte la protestele ilegale în favoarea opozantului rus încarcerat Aleksei Navalnîi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Roman îl pune la punct pe Claudiu Năsui: ‘Nu poți să conduci o țară doar prin postări pe Facebook. Vă recomand o cafea tare și rezolvați această problemă’

''Considerăm această expulzare ca fiind nejustificată'', a spus Merkel în faţa presei după o videoconferinţă pe teme de securitate şi apărare cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Şefa guvernului de la Berlin a menţionat că Germania îşi ''rezervă dreptul de a continua sancţiunile (împotriva Rusiei), în special împotriva unor persoane individuale'', dar a adăugat că este o ''datorie diplomatică'' să menţină deschise canalele de comunicare cu Moscova.

Citește și: Atac devastator la adresa Guvernului: ‘Pentru asta au fost votați? Să vândă România bucată cu bucată, activ cu activ?’

Cât despre gazoductul Nord Stream 2, Angela Merkel a respins o posibilă suspendare a lucrărilor la acest proiect. ''Poziţia (Germaniei) asupra Nord Stream 2 nu este deocamdată afectată de aceasta; este un proiect asupra căruia cunoaşteţi poziţia guvernului federal'' german, a punctat Merkel.

Ministrul german de finanţe, Olaf Scholz, s-a declarat marţi convins că gazoductul ruso-german Nord Stream 2 va fi finalizat, în pofida presiunilor Franţei, SUA şi ale altor aliaţi ca acest proiect să fie suspendat în urma reprimării mişcării de susţinere a opozantului Aleksei Navalnîi în Rusia.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, anunț despre redeschiderea școlilor: ‘Fără rabat de la portul măștii. Aerisirea la intervale regulate e un lucru esențial’

Cu un ''da'' clar a răspuns Scholz la o întrebare, ce i-a fost adresată la forumul jurnalistic ''Europa 2021'', despre realizarea până la capăt a acestui proiect costisitor - de circa 9,5 miliarde de euro -, construit în prezent în proporţie de 95%.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.